avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 81(7) din legea 53/2003
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 81(7) din legea 53/2003

Buna seara, stie cinieva daca angajatorul poate reduce termenul demisiei (termen stabilit in contractul individual de munca) fara acordul angajatului dupa prezentarea demisiei?
Practic a doua zi dupa ce mi-am prezentat demisia managerul direct mi-a returnat cererea in care scria "de acord incepand cu data "x" conform art 81(7) din legea 53/2003" asta fara ai cere micsorarea termenului de preaviz!!!
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
iuliandragu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 21 Noiembrie 2012
Da, este dreptul angajatorului de a renunta total sau partial la termenul de preaviz .. Angajatorul dvs a procedat corect , punand rezolutia respectiva pe cererea dvs de demisie .
Multumesc pentru raspuns!
Insa poate face acest lucru fara a purta o discutie cu angajatul in care aceasta reducere sa fie agreata de ambele parti?
Faptul ca a pus aceasta rezolutie pe cererea de incetare a contractului de munca reduce automat si perioada de preaviz conform termenului inscris de acesta (Inca o data chiar daca acest termen nu a fost discutat si agreat mutual in prealabil)?
Nu este nevoie de acordul salariatului in aceasta privinta ...
Cu alte cuvinte; chiar daca exista un contract de munca individual care specifica clar un numar de zile preaviz angajatorul poate decide ulterior fara a agrea mutual cu salariatul reducerea numarului de zile al preavizului?
Pe de alta parte daca cererea este depusa in data de 30 (de pilda) iar angajatorul comunica decizia in data de 31 (inscris pe cerere langa semnatura) nu este ilegal? Pentru ca din cate am inteles (citind legea) perioada trebuie comunicata inainte de inceperea executarii ei!
In Codul Muncii nu se specifica nimic referitor la acest aspect - renuntarea la preaviz de catre angajator - parerea mea a fost exprimat in nemuratae randuri ca acest lucru trebuie facut la primirea cererii de demisie de catre angajator ... faptul ca un angajator renunta la termenul de preaviz nu este o nelegalitate ..

Legea nu-l obliga pe angajator sa anunte renuntarea la preaviz intr-un anumit termen de la data luarii la cunostinta de demisia salariatului ...

Alte discuții în legătură

Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie d_cristina23 d_cristina23 Buna ziua, vineri 25.10.2013 am facut cerere de demisie cu acordul partilor incepind cu data de 03.11.2013. Nu am primit inca nici un raspuns. In cat timp ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie ralucibb ralucibb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: in data de 29 noiembrie 2013 am comunicat demisia mea, oral si in scris, angajatorului meu. In ... (vezi toată discuția)