avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzarea imobilului aflat in patrimoniul societatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzarea imobilului aflat in patrimoniul societatii

Buna seara.

Care este varianta cea mai profitabila pentru un vanzator in cazul in care imobilul aflat spre vanzare se afla in patrimoniul societatii la care este unic asociat? Vanzarea imobilului de catre societate (caz in care trebuie platit TVA, impozit pe profit si impozit pe dividente) sau aducerea acelui imobil in proprietate privata (si aici am nevoie de sfatul dumneavoastra: cum se procedeaza?) si apoi vanzarea acestuia.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 22:25, 1 August 2012
Va dizolvati societatea si constructia va revine d-voastra in patrimoniul personal, operati apoi modificarea in Cartea funciara, atentie se plateste totusi un impozit pe transferul de proprietate, dupa care o vindeti cui doriti, iar d-voastra daca mai doriti sa faceti afaceri va infiintati alta firma, oricum costa mai putin decat alte variante.
Multumesc pentru raspuns.
Aceasta dizolvare se face prin hotarare AGA? Imi puteti da mai multe detalii? Va multumesc
Da, dizolvarea se face prin decizia asociatului unic, prin care se decide dizovarea fara lichidare a societatii, iar bunurile societatii ( si le dati toate detaliile constructiei pt. ca ei va elibereaza la sfarsit un document cu aceste detalii) va revin d-voastra ca asociat unic. Asteptati 30 de zile de la publicarea in Mon. Oficial si purcedeti la etapa a 2-a si ultima de radiere a societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate Videodek Videodek Detin o societate comerciala infiintata in 2004,pe cand eram student,societate care are in activ un spatiu comercial cumparat pe firma,societate care de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Vanzare parti sociale samy64 samy64 Buna ziua ,am nevoie de ajutor .Detin un srl. impreuna cu alti 4 asociati , deoarece firma nu mai are activitate,anul trecut in luna noiembrie am hotarit sa ... (vezi toată discuția)
Lichidare imobile de pe firma valentin1193 valentin1193 buna ziua,am suspendat firma,si pe firma am cumparat un spatiu cu bani adusi de mine la inceput ,acum doresc sa stiu solutia cea mai ieftina de a intra in ... (vezi toată discuția)