avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorii private
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorii private

Am incheiat un act de mana cu o persona fizica pentru un imprumut financiar in anul 2003 . Anul acesta am solicitat restituirea imprumutului de la persoana respectiva . Ce sanse am in acest moment sa recuperez suma ce am acordat-o sub forma de imprumut ?


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 22:30, 1 August 2012
2003+3 ani=2006, deci s-a implinit termenul de prescriptie si daca va opune debitorul aceasta exceptie, nu mai recuperati suma.Doar daca, ati intrerupt cursul prescriptiei prin somatii(confirmare de primire din parte lui), sau el a facut plati, termenul curge de la ultima somatie sau plata.am omis sa intreb care era data scadentei, de atunci calculati termenul, eu am presupus ca era in acelasi an cu imprumutul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
LORELA UNGURIANU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot folosi un bilet la ordin dupa patru ani de la data emiterii? Mitra Mitra In urma cu patru ani am imprumutat o firma cu o suma de bani, pe care i-am transferat prin banca. Am contractul de imprumut si un bilet la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Prescriere contract imprumut caprice caprice Buna ziua, la un ctr de imprumut din 2007 intre 2 societati, daca s-a restituit inapoi o parte din suma pana in 2008, iar din 2008 pana in prezent a ramas ... (vezi toată discuția)