avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua In cazul unui imprumut intre persoane ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua In cazul unui imprumut intre persoane fizice, cu termen ...

Buna ziua

In cazul unui imprumut intre persoane fizice, cu termen de restituire a acestuia(in 2016), facut la notar, de la ce data se prescrie acesta si nu se mai poate face executare silita de catre creditor?
prescriptia intervine la 3 ani de la data scadentei. deci daca trebuiau returnati in 2016, din 2019, creditorul isi poate lua gandul.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
gi-jane2, moderator
Da, exista probleme dar dacă va riscati ati putea avea noroc.
Daca nu își angajează avocat ati avea șanse.
În esență, șansa tine ce va face partea adversă mai ales ca nu are nevoie de avocat de mare valoare.

București 2025
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bună ziua!
Așa cum vi s-a răspuns mai devreme, termenul de prescripție este de 3 ani de la data la care banii trebuiau returnați. Insă, dacă termenul a fost întrerupt, de la acel moment începe să curgă un nou termen. Dacă creditorul a mai notificat/cerut banii între anii 2016-2019, termenul a fost întrerupt și ar mai putea exista șanse de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am imprumutat in martie 2022 unui prieten o suma de bani in euro ... hhhvictor hhhvictor Am imprumutat in martie 2022 unui prieten o suma de bani in euro pentru care am facut o hartie cu martori, termenul de restituire fiind 15 martie 2025. ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica Cristinadora Cristinadora Am imprumutat o suma de bani in 2009 unei cunostinte ce avea nevoie de ajutor. Persoana respectiva a insistat ca va returna imprumutul cu o anumita \"dobanda\" ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriptie vladmm12 vladmm12 BUna ziua, Daca in 2010 e incheiat un contract de imprumut intre doua persoane fizice cu termen de restituire in acelasi an si restituirea nu se face dar in ... (vezi toată discuția)