Lesa este obligatorie? Am o problema ,imi scot cainele tot timpul in lesa,este un catel de talie mica dar totusi consider ca e necesara lesa ,insa tot timpul este atacat de alti caini scosi de stapanii lor fara lesa. In seara asta a fost muscat in fata blocului de un alt caine pt ca nu am avut timp sa reactionez si sa-l iau in brate , nu e prima data cand se intampla acest lucru, Ce pot sa fac in acest sens? Unde ma pot plange si cine ma poate ajuta? Este normal sa iesim cu cainii in fata blocului fara lesa chiar daca sunt de talie mica dar cu probleme de comportament ?!
Va multumesc!
Poate va e de folos si legea 61/1991
Art 3,litera 17) lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri;
Daca azi alti caini ai altor stapani va ataca catelul,maine poate va ataca pe dvs,cea ce inseamna ca acesti caini reprezinta un pericol ptr dvs.
Exista legea pentru protectia animalelor nr 205/2004
Legea romana reglementeaza situatia raspunderii pentru prejudiciile cauzate de animale in art.1001 Cod Civil , "
proprietarul unui animal, sau acela care se serveste de dansul, in cursul serviciului, este responsabil de prejudiciul cauzat de animal, sau ca animalul se afla în paza sa sau ca a scapat".
Amenda botnita
Mmitsuu
Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)