avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont

Buna seara,
As dori un raspuns (daca e disponibil) pentru urmatoarea situatie:
In 2005 am avut un accident usor conducand o masina a unei firme de taxi (era masina unui prieten care bause si pe care l-am dus acasa), cel pe care l-am atins in bara din spate nu a avut nimic (nici o zgarietura) dar autoturismul condus de mine proprietate firma taxi a fost avariat.
In 2009 societatea de Asigurari Omniasig a castigat un proces civil impotriva mea, acest proces fiind castigat prin neprezentarea mea (nu eram in tara) cerandu-mi plata daunei de 1028 + 214 roni cheltuieli de judecata.
In 2012 30 iulie am fost sunat de la banca si instintat ca sa facut o poprire de catre un executor pe suma de ~2200 ron.
Eu am trimis o cerere prin care sa-mi opreasca suma de 1600 existenta in banca de la care am primit telefonul in vederea popriri cerand executorului incetarea dosarului de executare silita deoarece nu am avut la cunostinta pana in prezent de tot ce sa intamplat si ca
in mod curent am ramas fara loc de munca de astfel invocand tot odata ca suma de 1600 este mai mare decat ce a hotarat judecatoria, mentionand ca nu am semnat / primit nici o instintare iar ca intentia mea este de a plati dauna desi cred ca este una abuziva(firma de taxi avea polita casco la omniasig cei care au intentat proces civil impotriva mea).
Daca se inteleg motivele prin care nu doresc sa platesc mai mult decat suma deja poprita va rog da-mi un raspuns prin care sa pot cere terminarea executarii silitate platind doar 1600 de roni, sau macar o indrumare
Cu stima..
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
rowebsoft, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:44, 2 August 2012
rowebsoft a scris:

cerand executorului incetarea dosarului de executare silita deoarece nu am avut la cunostinta pana in prezent de tot ce sa intamplat

Justificarea dvs nu constituie temei legal pentru suspendarea executarii silite
Diferenta de suma fata de suma dispusa de instanta de judecata o reprezinta cheltuielile de executare
multumesc pentru raspunsul prompt oferit,
Totusi as avea castig de cauza daca as face recurs la sentinta din 2009? sau daca as face contestatie la executarea silita in curs ?.. sau ar fi doar o pierdere de timp si bani avand in vedere ca oricum mi fost poprita suma echivalenta a peste 70 % din suma totala.
Multumesc anticipat
In lipsa detaliilor si necunoasterea probelor din dosar,este hazardat a se emite raspuns
Teoretic ,daca detineti motive intemeiate,aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
Instanta de judecata ,analizand actiunea si probele,va dispune solutie legala
Ati putea contesta cuantumul cheltuielilor de executare, care sunt cam dublul debitului pe care il aveti, dar e multa munca pentru mai nimic.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecătoresc-putere absolută iluana iluana Buna ziua, Am avut un proces pe care l-am pierdut și cealaltă parte mi-a făcut contestație la executare.Subiectul procesului a fost ,,obligația de a ... (vezi toată discuția)
Dispunere desfiintare poprire Gabigabi67 Gabigabi67 Buna ziua, Astazi am primit hotararea judecatoareasca in care\" se dispune desfiintarea popririi pana la suma concurenta de 40.000\" as dorii sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume cristina-gabriela cristina-gabriela Buna ziua, am avut un proces cu un BEJ pentru o executare silita. Am cistigat procesul si in urma unor mail-uri cu acestia am reusit sa obtin o adresa de ... (vezi toată discuția)