avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executor judecătoresc-putere absolută
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executor judecătoresc-putere absolută

Buna ziua,
Am avut un proces pe care l-am pierdut și cealaltă parte mi-a făcut contestație la executare.Subiectul procesului a fost ,,obligația de a face“, adică de a ridica un gard de pe așa zisă ,,suprafața rreclamantei“.Taxa pentru construcție privind executarea silită este între 150-2200, iar executorul a pus taxa maximală, adică 2200. Alături de acestă taxă mai este și taxa de 525, reperezentând avocatul părții adverse care a întocmit cererea de executare, iar restul pănă la 3600 , adică 875 reprezintă alte cheltuieli ale executorului judecătoresc.Mi se pare o sumă exorbitantă să plătesc 3600 pentru așa ceva. Am făcut contestație la executare și am termen în octombrie. Până atunci executorul poate să-și recupereze întreaga sumă, având în vedere că noi suntem 5 debitori de la care poate recupera 1/3 din salariu. Ba mai mult ne-a trimis acestă sumă la fiecare, iar executorul își recuperează o sumă și mai mare decât e debitul. Ce pot face pentru a avea un debit mai mic?
Cel mai recent răspuns: iluana , utilizator 13:49, 16 August 2017
Ati depus contestatie la executare. Banuiesc ca ati solicitat si diminuarea onorariului executorului. Trebuie sa asteptati pana la termenul din octombrie.
Contestatia la executare nu suspenda executarea pornita, asa ca poprirea merge inainte.Trebuia sa contestati si suma datorata care trebuia impartita la 5 . Daca vi se admite contestatia aveti dreptul la intoarcerea executarii.
Cred ca ati gresit in mesaj scrieti, citez:;"Am avut un proces pe care l-am pierdut și cealaltă parte mi-a făcut contestație la executare. "' Cealalta parte nu avea de ce sa faca contestatie daca a castigat procesul, probabil ati vrut sa ziceti ca a cerut executarea silita...
Nota: dupa ce vi se popreste suma totala de 3600 lei,(adica 720 lei de la fiecare) puteti face o cerere catre executor prin care sa cereti sistarea popririi intrucat suma a fost recuparata intergral
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
ContSters429609, utilizator
Daca nu se depaseste onorariul maximal de regula instanta va accepta onorariul executorului.

De aceea sunt sanse foarte reduse sa rezolvati ceva.
Va multumesc tuturor pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul mi-a spus asa a vrut muschii mei ADRIANSILV ADRIANSILV Executorul mi-a pus o taxa de 22 de milioane vechi pentru o punere in posesie a unui teren de 300 de metrii patrati pentru care m-am judecat si am ... (vezi toată discuția)
Platire cheltuieli proces fond iluana03 iluana03 Am pierdut un proces la o judecătorie și cheltuielile de judecata au fost x. In apel, la tribunal, am pierdut din nou, iar cheltuielile de judecată au fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita ramasa fara obiect lolo0112 lolo0112 am inceput o executare silita pentru plata unor salarii in baza unei sentinte, insa in ziua in care a fost trimisa somatia, s-a facut si plata respectivelor ... (vezi toată discuția)