avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... platire cheltuieli proces fond
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

platire cheltuieli proces fond

Am pierdut un proces la o judecătorie și cheltuielile de judecata au fost x. In apel, la tribunal, am pierdut din nou, iar cheltuielile de judecată au fost y. Am plătit cheltuielile y, de la tribunal, iar pe cele de la judecătorie, adică x, n-am stiut că trebuie, deoarece nu erau consemnate în hotărârea de la tribunal.Apelul a fost ultima instanta care a dat hotărârea irevocabil. Partea adversă a mers la un executor judecătoresc și trebuie să dau de 5 ori suma de la fond, adică 5 *x.Am făcut contestație la executare pentru suma exorbitanta și am proces in iulie. Întrebarea mea este: Unde trebuie sa achit suma x, la executor sau se poate și persoanei respective prin mandat postal? (N-am chef sa dau ochii cu executorul).
Cel mai recent răspuns: iluana03 , utilizator 22:07, 3 Iulie 2017
iluana03 a scris:

n-am stiut că trebuie, deoarece nu erau consemnate în hotărârea de la tribunal.

Dar in hotararea de la fond instanta a dispus sa achitati cheltuielile de judecata? Cheltuielile de la fond nu se mai consemneaza inca o data in hotararea din apel.
In somatia pe care ati primit-o de la executor trebuie sa fie trecut si contul bancar in care sa virati suma respectiva.Nu mai puteti vira suma in contul persoanei respective, o puteati face inainte ca acesta sa apeleze la executor
Va multumesc pentru raspuns!
Pentru o sumă de 920 lei reprezentând cheltuieli fond și ridicarea unui gard, vi se parte corect să fiu executat cu suma de 5219 lei. Defalcate cheltuielile sunt: 525- onorariu avocat ( de ce, nu stiu?); 2200-onorariu executor ( valoarea cea mai mare pentru ,,obligația de a face-adică ridicarea unui gard); 349-alte cheltuieli. Mâine am primul termen și pot să contest unele din aceste cheltuieli c-ar fi nereprezentative?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecătoresc-putere absolută iluana iluana Buna ziua, Am avut un proces pe care l-am pierdut și cealaltă parte mi-a făcut contestație la executare.Subiectul procesului a fost ,,obligația de a ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu final dezastros.!!! ce se poate face intr-o astfel de situatie??? Manole Dumitru Manole Dumitru X divorteaza de Y. Dupa divort urmeaza partajul bunurilor comune mobile si imobile; Instanta atribuie imobilul lui X si il obliga sa-i plateasca o sulta ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecata liaza liaza Buna seara, Am castigat un proces la Instanta de fond(Tribunal), in caliatea de parat,iar astazi s-a pronuntat la CA Pitesti hotararea, reclamantei i-a fost ... (vezi toată discuția)