avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare banii asociatie de la rau platnici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare banii asociatie de la rau platnici

Buna ziua,
O asociatie are de recuperat 100 milioane de la un apartament.Aici este o problema...Acolo locuia mama cu cei 2 baieti,mari,peste 20 ani.Mama a murit si nu s-a facut succesiunea...deci nu au nimic pe numele lor...dar locuiesc acolo.
Ce se poate face pentru a se recupera banii? Ei nu vor sa plateasca intretinerea niciodata.Datoria la intretinere s-a facut dupa decesul mamei...la mult timp,cativa ani.
Am uitat ceva care probabil este important...nu sunt nici in asociatia de propietari.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
vali m, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:39, 3 August 2012
Nu este atat de important ca nu sunt membri in asociatia de proprietari ca si chiriasi daca ar fi tot sunt obligati sa achite cotele de contributie.

Important este ca dvs sa solicitati prin instanta constatarea calitatii lor de mostenitori ai mamei si implicit asupra imobilului. Veti face partaj la cererea creditorului pt ca eei vor sta ,ult si bine in acea situatie si vor tot acumula debite.
1-Asociatia de proprietari detine privilegiu imobiliar asupra apartamentelor si bunurilor proprietarilor care se inregistreaza cu datorii
2-Valoarea restantei demonstreaza dezinteresul reprezentantilor pentru respectarea dispozitiilor in vigoare si pentru favorizarea majorarii restantelor
3-Nu are relevanta ca nu sunt membri in cadrul asociatiei de proprietari
5-Asociatia de proprietari prin reprezentant legal sa notifice locatarii apartamentului de obligatia achitarii debitului acumulat,sub sanctiunea actionarii in instanta
6-Presedintele de asociatie,in raport de debitul acumulat si dezinteresul locatarilor pentru achitarea acestuia sa analizeze optiunea sistarii provizorii a utilitatilor-pana la achitarea debitului
vali m a scris:

O asociatie are de recuperat 100 milioane de la un apartament. ....
.........................................
Am uitat ceva care probabil este important...nu sunt nici in asociatia de propietari.

Completarea ce ati facut-o este derutanta. Blocul din care face apartamentul este constituit in asociatie de proprietari sau nu?
La ce va referiti cand spuneti ca "nu sunt nici in asociatia de proprietari"?
Ce asociatie are de recuperat bani? Alta asociatie, umanitarea, de pensionari, de ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante - executare silita mariusica mariusica as dori sa ma informati, daca in cazul unui apartament , aflat in asociatia unde locuiesc, care a fost scos si cumparat in urma unei licitatii, datorita unor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o întrebare în legătură cu niște datorii ... Locatarul12 Locatarul12 Bună ziua, am o întrebare în legătură cu niște datorii către RADET. Pe scara unde locuiesc, din ce am înțeles, pentru că locuiesc aici de ... (vezi toată discuția)
Legalitatatea constituirii unui fond pentru recuperare creante la o asociatie de proprietari lauriancului lauriancului buna seara,as vrea sa va supun atentiei dvs o intrebare si daca se poate sa primesc si un sfat cum pot sa impiedic unele lucruri; locuiesc in `renumitul ... (vezi toată discuția)