buna seara,as vrea sa va supun atentiei dvs o intrebare si daca se poate sa primesc si un sfat cum pot sa impiedic unele lucruri; locuiesc in `renumitul confort city` al lui negoita [asta este am gresit dar nu mai am ce sa fac acum] si lintre 2008 si2012 blocul a fost administrat de firma lui domus stil.Toate bune si frumoase insa locatarii au vrut asociatie de locatari?/////// si astfel s-a format in 2012 o asociatie cu 2 scari si 110 apartamente binenteles in prezenta a circa 25 locatari, la o sedinta,oricum sa trecem peste ,acum sa gasit la acea data firma scomet pt administrare care in timp s-a dovedit ca nu face ce trebuie ,mentionez ca negoita mai are circa 5 apartamente proprietate in acest bloc si tot subsolul care in acest moment este sechestrat si bagat la licitatie de anaf pt recuperare de bani de la el care oricum nu il cumpara nimeni,,,,scometul ia calculat si lui conform cotei indivize cheltuieli pt lift curatenie si diverse dar nu a platit nimic ajungindu-se in situatia de a avea datorii la scomet si aceasta firma sa opreasca administrarea adica gunoi ,curatenie diverse,,,intre timp presedintele asoc.si-a dat demisia iar acum se organizeaza seddinta pt alegere comitet si presedinte si constituirea unnui fond adica fiecare apartament sa plateasca cam 50lei in fiecare luna cam 10luni de acum incolo in asa fel sa achite datoriile lui negoita,insa nu cred ca este normal sa dau eu bani atata timp cat eu am achitat corect ce aveam de plata,,,ce ma sfatuiti va rog pt ca vor vota 15 persoane si vor baga aceasta suma in intretinere astfel ca voi fi obligat,,,
ANAF-ul daca are de recuperat sume poate sa il actioneze in instanta pe edilul mentionat de dv
Este netemeinic ca pentru debitele unui proprietar rau platnic sa fie obligati proprietarii fara debite sa cotizeze lunar
Precizati ca asociatia detine 110 apartamente=110 voturi iar dv va este frica ca 15 persoane vor vota pentru impunerea sumei de 50lei/lunar
Discutati cu restul de 95 de proprietari,explicati ca este netemeinic sa suportati si sa achitati debitele edilului,debite care in timp se pot majora si la un moment dat,nici cele 15 persoane nu vor mai fi convinse ca au luat o hotarare inteleapta sa achite debitele altuia
nu este legal ce gace asociatia,
daca dvs va platiti intretinerea nu are ce sa va mai puna la plata
asociatia poate constitui fond de rulment si fond de reparatii
asociatia trebuie sa dea in judecata debitorul daca acele apartamente au restante de minumum 90 de zile
asociatia poate institui privilegiul imobiliar pe acele apartamente si daca obtine titlu executoriu,dupa un proces le vinde la licitatie.
iar daca asociatia da in judecata cheltuielile pe care le face cu avocat acte s.m.d le va pune in lista de plata pe cota parte indiviza.
dupa spusele dvs ,asociatia nu e constituita legal,
petru constituirea asociatie trebuie minimum 50% + 1 din totalul nr de proprietari
on caz de ia decizia de a pune in carca vostra sa platiti cheltuielile apartamentelor nevandute,
contestati la presedinte lista de plata in maximum 10 zile de la publicare in avizier si presedintele trebuie sa va raspunda in max 7 zile.
daca tot isi mentin decizia de a pune la plata acele cheltuieli ,nu va ramane decat sa chemati asociatia in judecata ,dupa care cereti si cheltuieli de judecata.
stiti ca de obicei la aceste sedinte vin mai putini oameni fie ca sunt la serviciu sau au alte treburi si cei 25 de locatari si cele 3 persoane din comitet fac proces verbal ca nu au fost prezente decat atatea si la urmatoarea sedinta la fel astfel incat se ia o hotarare intre aceste persoane fara sa mearga la toti locatarii,vreau sa va zic ca la fel au facut cu un fond de dezapezire pus in luna mai,eu nu am platit atunci ci am platit in septembrie dar cu niste majorari f mari pentru ca l-au bagat in intretinere,ca sa va zic ca nici macar nu s-a facut dezapezire in iarna respectiva si acum degeaba ma duc si zic ca nu sunt de acord ca ei hotarasc cica majoritatea.......
Conform dispozitii in vigoare hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii sau produce daune membrilor proprietari,acestia pot ataca in instanta hotararea in termen de 45 de zile de la comunicare
Din acest motiv este necesara prezenta si implicarea tuturor proprietarilor in luarea deciziilor care au ca obiect banii,impunerea de sume
Intr-o asociatie de proprietari,nu numai presedintele ,comitetul executiv,cenzorul,administratorul au obligattii ci si membri proprietari care de altfel sunt si aceia care urmeaza sa constituie acel fond de achitare
Daca exista dezinteres in discutarea problemelor cu care se confrunta asociatia de proprietari,cu timpul membrii proprietari dupa ce vor cotiza lunar pentru achitarea debitului edilului vor ajunge la concluzia ca hotararea a fost in detrimentul si in defavoarea lor
Ar trebui sa va implicati sa atentionati proprietarii ca este netemeinica impunerea obligatiei de cotizare lunara
din pacate in aceasta seara a fost o sedinta a asociatiei la care au fost prezenti cca.20locatari,am fost singurul care nu am fost de acord cu infiintarea acestui fond si s-a hotarat ca se infiinteaza acest fond adica 50lei ep luna circa 12 luni care se adauga celorlalte cheltuieli cu curatenia si administrarea facute de scomet si dupa cele 12 luni sa se plateasca cam 10 lei lunar de fiecare in asa fel sa acoperim datoriile lui negoita,si acesti bani sa fie introdusi in cotele lunare astfel incat daca trece o perioada si nu platesti sa ti se adauge si penalizari,precizez ca firma scomet are ctr si cu o firma de avocatura care te ameninta in fiecare luna daca intarzii si stabilesc privilegiu imobiliar sau cam asa ceva,nu ma pricep,deci nu stiu ce am de facut....va rog sa ma sfatuiti