avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am dreptul sa aflu cum sunt folositi banii din fondul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am dreptul sa aflu cum sunt folositi banii din fondul special pentru recuperarea creantelor

cum pot afla cum se folosesc banii din acest fond si daca este legal sa platesti facturile asociatiei din acesti bani?eu am inteles ca platesc facturile celor restantieri dar pe mine mau dat in judecata ca nu le platesc fondul special ,dar celelalte dari mi le platesc lunar si la timp,si mi-au pus si cateva milioane penalizari,pe 23 fiind chemat la judecatoria Cornetu,..
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 16:16, 18 Noiembrie 2016
Explicati-ne si noua ce inseamna acel fond special pentru recuperarea creantelor!?
Creantele sunt niste drepturi si nu datorii. Daca asociatia are de incasat bani de undeva asta inseamna "creanta".
Concret ce-i cu acel fond?
a fost votat de 20 persoane la o adunarea generala anul trecut in septembrie dupa 2 sedinte consecutive la care am participat si cu care nu am fost de acord..nbuna ziua,sper ca ma poate lamuri cineva va rog cu privire la legalitatea unor fonduri speciale care se string de catre asoc de proprietari,,,concret locuiesc in confort city mai exact cel care a apartinut fratilor Negoita.In toamna anului trecut s-a ajuns ca datorita unor datorii stranse la administratie sa nu mai poata fi platit ridicarea gunoiului ,curatenia si administrarea blocului facuta de firma scomet...Mai exact aceste datorii s-au strans din cauza unor locatari care nu isi achitau aceste cheltuieli dar si datorita faptului ca in mare parte aceste datorii apartineau lui Negoita care avea tot subsolul blocului si cca 4 apart. in proprietate si conform cotei indivize avea de plata niste sume lunar ,el neplatind niciodata in cei cca 3 ani de când s-a infiintat asoc de proprietari.De la constructia blocului si pana când s-a infiintat asoc de proprietari, el prin firma lui domus a facut administrarea deci nu si-a platit nimic,dupa aceea tot nimic si catre asoc nou infiintata.Dupa cum stiti toate aceste proprietati au fost luate de fisc si nu stiu ce se intampla cu ele in acest moment..In acest fel dupa sedinta de asociatie s-a hotarat stiti cum venind doar 20 persoane ca lumea nu participa dar când este vb de plata unii da altii nu,infiintarea unui **fond special pentru recuperarea creantelor** cu care am fost singurul participant care s-a opus ,de 50 lei lunar pt 1 an si dupa aceea 25 lei lunar tot timpul pt a acoperi aceste datorii ,aceasta intamplindu-se anul trecut in noiembrie si oprinduse retroactiv din sept 2015.Eu nu am platit acest fond care s-a adunat plus penalizari ,acum am fost somat sa platesc caci altfel voi fi dat in judecata,s-au strans deja 600 lei cu totul dar nu mi se pare corect sa platesc acesti bani atata timp cat eu imi platesc toate darile lunar,si acesti bani nu ii mai vad niciodata pt ca stiti ca in primul rand daca se obtin bani din aceste propr.confiscate de anaf intai statul isi ia bani si vreau sa zic are cu mult mai mult de luat.Ok ,ce pot sa fac legal ,va rog sa ma sfatuiti concret daca au dreptul sa faca ceva impotriva mea sau ce pot face eu...naceasta a fost întrebarea mea din luna mai si acum am fost dat in judecata si chemat la judecatoria Cornetu cu toate ca mi-am platit toate darile mele personale ,fond de rulment si de reparatii...ei din acest fond achita facturi la furnizori pentru ca nu incaseaza bani de la restantieri si de la cei care au acele apartamente acum adica statul care a confiscat apartamente
@lauriancului , din relatarile dumneavoastra reiese ca majoritatea propietarilor au hotarat sa se instituie un fond special , foarte necesar , ptr ca asociatia risca sa intre in incapacitate de plata a serviciilor furnizate
dumneavoastra nu ati votat acest fond , dar nici nu la-ti contestat conform legi 230/2007
daca in prezent dumneavoastra benificiati de utilitati , acest fapt se datoreaza si acestui fond
in concluzie acest fond este legal si in speta ati fost actionat in instanta corect ( parerea mea )
in ce privesc restantieri ii puteti actiona in instanta si aveti posibilitatea si privilegiului imobiliar ( chiar daca sunt Negoita sau Anaf) si cu bani recuperati completati acest fond
adica dvs considerati ca este corect ca sa platiti datoriile altora?eu am fost corect si mi-am platit tot ce aveam inclusiv fond rulment si reparatii,dar nu sunt obligat sa platesc pt altii....si credeti ca cei 20 de participanti sunt majoritatea...?dar asa suntem noi romanii nu ne intereseaza de astfel de sedinte ,si poate nici eu nu aveam timp de asa ceva atunci dar am aflat ca se dorea acest fond de recuperare creante si am considerat ca este corect sa ma duc la sedinta dar de unul singur sau ma rog inca un locatar care a fost impotriva ,degeaba
folosirea banilor ptr plata furnizorilor de servicii din acest fond este provizoriu , , cand se recupereaza datoriile bani din acest fond vi se returneaza , este necesar un asemenea fond ptr ca fondul de rulment nu este suficient ptr sa se plateasca facturile si firma de administrare sa nu fie acuzata de deturnare de fonduri in cazul ca bani ptr plata utilitatilor se iau din alte fonduri ( de reparatii , de penalizari )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)
Penalitati, ajutor katy76 katy76 Din cauza unor probleme financiare am ajuns sa am o datorie destul de mare la intretinere. Cea mai mare parte a acestor datorii sunt penalitatile. Am incercat ... (vezi toată discuția)