buna ziua,sper ca ma poate lamuri cineva va rog cu privire la legalitatea unor fonduri speciale care se string de catre asoc de proprietari,,,concrett locuiesc in confort city mai exact cel care a apartinut fratilor Negoita.In toamna anului trecut s-a ajuns ca datorita unor datorii stranse la administratie sa nu mai poata fi platit ridicarea gunoiului ,curatenia si administrarea blocului facuta de firma scomet...Mai exact aceste datorii s-au strans din cauza unor locatari care nu isi achitau aceste cheltuieli dar si datorita faptului ca in mare parte aceste datorii apartineau lui Negoita care avea tot subsolul blocului si cca 4 apart. in proprietate si conform cotei indivize avea de plata niste sume lunar ,el neplatind niciodata in cei cca 3 ani de când s-a infiintat asoc de proprietari.De la constructia blocului si pana când s-a infiintat asoc de proprietari, el prin firma lui domus a facut administrarea deci nu si-a platit nimic,dupa aceea tot nimic si catre asoc nou infiintata.Dupa cum stiti toate aceste proprietati au fost luate de fisc si nu stiu ce se intampla cu ele in acest moment..In acest fel dupa sedinta de asociatie s-a hotarat stiti cum venind doar 20 persoane ca lumea nu participa dar când este vb de plata unii da altii nu,infiintarea unui **fond special pentru recuperarea creantelor** cu care am fost singurul participant care s-a opus ,de 50 lei lunar pt 1 an si dupa aceea 25 lei lunar tot timpul pt a acoperi aceste datorii ,aceasta intamplindu-se anul trecut in noiembrie si oprinduse retroactiv din sept 2015.Eu nu am platit acest fond care s-a adunat plus penalizari ,acum am fost somat sa platesc caci altfel voi fi dat in judecata,s-au strans deja 600 lei cu totul dar nu mi se pare corect sa platesc acesti bani atata timp cat eu imi platesc toate darile lunar,si acesti bani nu ii mai vad niciodata pt ca stiti ca in primul rand daca se obtin bani din aceste propr.confiscate de anaf intai statul isi ia bani si vreau sa zic are cu mult mai mult de luat.Ok ,ce pot sa fac legal ,va rog sa ma sfatuiti concret daca au dreptul sa faca ceva impotriva mea sau ce pot face eu...multumesc mult ,daca vreti si alte aspecte pt intelegerea acestui lucru va raspund
Va confruntati cu situatie delicata,mai ales avand in vedere ceea ce se prefigureaza in viitor,daca asociatia demareaza procedura de recuperare debite in evidenta
Nimeni nu contesta situatia de fapt respectiv debitul apartinand exclusiv edilului,nu facem comentarii referitor la temeinicia hotararii adunarii generale
Pentru recuperare acel debit asociatia de proprietari avea obligatia sa demareze procedura in instanta impotriva edilului
Din comoditate,reprezentantii asociatiei au inteles sa hotarasca in adunarea generala constituirea acelui fond special,care daca este votat de catre adunarea generala,este obligatoriu pentru toti proprietarii
Este un efort mai usor de actionat in instanta un proprietar decat un primar...
Aveati dreptul legal prevazut de a formula contestatie impotriva hotararii adunarii generale
Cert este ca dv v-ati asumat responsabilitatea sa nu achitati fondul special,impus in temeiul hotararii adunarii generale,ati acumulat sume cu titlu de restanta,pentru recuperarea carora asociatia de proprietari are dreptul
-in temeiul disp art 49 L nr 230/2007 sa aplice penalitati de 0,2% zi intarziere
-in temeiul disp art 50 L nr 230/2007 sa va actioneze in instanta pentru recuperare debit in evidenta
-in temeiul disp art 51 L nr 230/2007 sa instituie privilegiu imobiliar la ocpi
Concret,asociatia de proprietari in temeiul hotararii adunarii generale -obligatorii tuturor locatarilor,a impus constituirea unui fond special,dv nu ati achitat cotele,ati acumulat sume cu titlu de restanta care pot fi recuperate de asociatia de proprietari in instanta,ocazie cu care veti fi obligat la plata de sume majorate in raport de valoarea fondului special
Pentru a indeparta situatia neplacuta de a fi actionat in instanta care atrage stress,timp alocat termenelor de judecata si hotarare favorabila asociatiei de proprietari,analizati oportunitatea achitarii fondului special