avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ma numesc Coleasa Bogdan si am urmatoarea problema,anul trecut am mostenit o casa din partea bunicii mele.Mentionez ca ma am 3 veri de gradul 1,care au dreptul la mostenire.Imi puteti spune va rog care sunt pasii ce trebuie urmati spre a intra in posesia partii ce-mi revine?Va multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:42, 5 August 2012
Dezbateti succesiunea dupa bunica la notarul de pe raza judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu. Va prezentati cu certificatul de deces , actele de stare civila care sa dovedeasca relatioa de rudenie cu defuncta, la fel si ceilalalti mostenitori, 2 martori care au cunoscut o pe defuncta de mai bine de 10 ani, actele de proprietate ale defunctei, certifiate fiscale pentru bunurule imobile care au apartinut defunctei.
Dupa eliberarea certificatuili de mostenitor fie vindeti toti mostenitorii impreuna imobilul luand din ret fiecare conform cotei mostenite, fie faceti partaj si unul dintre mostenitori va ramane cu bunul imobil dand sulta cerlolati conform cotelor mostenite, Pt vanzare si partaj aveti nevoie si de cadastri si intabulare, deci daca imobil nu are cadastru si intabulare trebuie facut dupa eliberarea certificatului de mostenitor.
Mostenirea vine direct de la bunica la 4 nepoti? Nici unul din cei 4 asazisi mostenitori nu mai are parinti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire gynutza_sweet gynutza_sweet Buna ziua.am o intrebare si daca ma poate ajuta cineva v-as fi foarte recunoascatoare. Am 21 de ani iar mama mea a murit acum 7 ani,ne-a ramas mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate 5cro 5cro Daca detinatorul unor titluri de proprietate a decedat, cu pot nepotii lui sa vanda terenul? Ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire marcus68 marcus68 Buna ziua, Dupa decesul parintilor au ramas-ca mostenire- diverse bunuri mobiliare si imobiliare.Mostenitori de drept sunt 2 persoane(copii) care sunt in ... (vezi toată discuția)