supun atentiei dvs urmatoarea speta :reclamantul introduce actiune cerand anularea deciziei de concediere disciplinara, reincadrarea si plata drepturile salariale de la data concedierii la zi; instanta admite in parte actiunea, obliga parata la anularea deciziei de concediere disciplinara si la emiterea unei noi deczii de concediere cu aceeasi data ( a celei contestate ) intemeiata pe demisie, respingand celelalte capete de cerere.
ce parere aveti?
Daca ne dati mai multe detalii despre aceasta speta , atunci va putem spune ceva ... in rest, partea nemultumita de decizia pronuntata poate formula recurs in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii primei instante.
angajatorul a emis decizia de concediere fara a urma procedura obligatorie de cercetare disciplinara.salariatul exact pe asta si-a intemeiat contestatia dar instanta obliga angajatorul la anularea acestei decizii si la emiterea alteia intemeiata pe demisie, numai pentru ca salariatul avea de gand sa-si dea demisia....mie mi se pare aberant, se incalca principiul disponibilitatii dupa parerea mea, tocmai de aceea am si postat speta.
multumesc pt raspunsuri!
De unde a reiesit faptul ca angajatul urma sau si-a dat demisia ? ... instanta nu poate obliga pe angajator la emiterea unei astfel de decizii decat daca angajatorul nu a luat in considerare demisia depusa de angajat anterior concedierii disciplinare ...
Contestatie
magyari
Un angajat, incepand din luna aprilie nu a mai primit nici un ban, ca si salariu. Ca urmare a acestui fapt, a comunicat verbal conducerii ca nu mai este dispus ... (vezi toată discuția)