avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare pe vechiul post hotarata de instanta, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare pe vechiul post hotarata de instanta, dar de cand si cum??

Decizie de concediere in urma reorganizarii anulata de instanta. Ne obliga sa l reincadram si sa platim ca daune salarii ptr fiecare luna , din momentul concedierii pana in momentul reincadrarii. Dar cand se face aceasta reincadrare si cum?? El acum lucreaza la alta firma, nu il obliga legea la un termen? Ca el poate sta bine- merci pe postul de acum, se reintegreaza la noi peste doi ani, isi ia banii, si dupa 2 zile isi da demisia. Adica, legea chiar ii da libertate deplina? Pe noi ca societate chiar nu ne protejeaza deloc? Ca sa nu mai spun ca a promis baniin stanga si n dreapta ptr marturii mincinoase. Cum procedam noi, ca l asteptam cu bratele deschise la sediu, si asta cat mai repede! :) de cand trebuie el sa se prezinte la munca? Merci ptr raspunsuri. Sunt cam in...ceata! :(
Cel mai recent răspuns: francescaanamaria , utilizator 11:28, 20 Decembrie 2013
Fostul salariat a solicitat punerea in executare a hotararii respective?
Acesta are un termen de 3 ani de la data pronuntarii hotararii sa ceara executarea silita.

Angajatorul are posibilitatea , ca in baza hotararii judecatoresti, sa emita o decizie de reintegrare a fostului salariat si de reluare a activitatii in baza aceluiasi c.i.m.
Decizia se va comunica fostului salariat.
El nu a solicitat, dar noi putem face decizia de reintegrare in baza hotararii judecatoresti. O sa i o trimitem noi prin intermediul unui executor judecatoresc, sa fim siguri ca o primeste. Intrebarea este pana la ce data se calculeaza acele salarii indexate, de la data deciziei de concediere si pana cand? Iar reintegrarea este considerata de la data deciziei interne de reprimire a lui, cat timp are el la indemana sa accepte sau nu reintegrRea? Mi se pare complicat ptr ca el lucreaza la alta firma din momentul plecarii de la noi! Merci mult ptr raspunsuri
Intr-adevar, angajatorul poate emite decizia de reintegrare a salariatului fara a mai astepta solicitarea acestuia.

Nu este vorba despre acceptare sau neacceptare a deciziei.

In decizie stabiliti data efectiva de reluare a activitatii.
In cazul in care dupa aceasta data nu revine la locul de munca si nici nu solicita incetarea c.i.m. il pontati nemotivat, fapt ce poate sa atraga si desfacerea disciplinara a c.i.m.
Momentan avem doar pronuntarea instantei in sedinta publica, putem decide reintegrarea lui pe post inainte de primirea comunicarii acasa, doar cu pronuntarea?
In principiu, ar trebui sa aveti hotararea judecatoreasca pentru a se emite decizia de reintegrare.

Alte discuții în legătură

Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)
Poate fi incetat un contract care este suspendat? roxana.alecsa roxana.alecsa Un angajat a fost dat afara, dupa care a fost reintegrat pe baza unei hotarari judecatoresti. Dupa reintegrare el a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)