am urmatoarea situatie: am avut in fabrica un stoc care l-am vandut unui client de-al nostru. marfa a ramas la noi urmand sa o folosim la un moment dat. la momentul vanzarii noi am facturat clientul cu TVA RO (mentionez ca aces client este din Germania).
intre timp noi am folosit din acest stocuri si urmeaza sa fim facturati de catre client.
conform ordinului 2216/2006 art.2 din anexa vom fi facturati fara TVA si vom considera factura o achizitie intracomunitara. este corecta afirmatia mea?
achizitie intracomunitara nu este pentru ca bunurile nu au parasit teritoriul romaniei.
OMFP 2216/2006 se refera la bunuri transportate dintr-un stat membru in altul.
firma din germania, daca nu este inregistrata in scopuri de tva in romania, va emite o factura fara tva, firma din romania fiind persoana obligata la plata taxei cf art.150, alin. 6 din codul fiscal.
art. 157, alin 2 din codul fiscal
Prin excepţie de la prevederile alin. (1), persoana impozabilă înregistrată conform art. 153 va evidenţia în decontul prevăzut la art. 156^2, atât ca taxă colectată, cât şi ca taxă deductibilă, în limitele şi în condiţiile stabilite la art. 145 - 147^1, taxa aferentă achiziţiilor intracomunitare, bunurilor şi serviciilor achiziţionate în beneficiul său, pentru care respectiva persoană este obligată la plata taxei, în condiţiile art. 150 alin. (2) - (6).
Tva
STOICA MADALINA
Buna ziua.
Cum procedez daca am primit o factura din Germania (pe care s-au cumparat niste aparate de radiolocatie, sigilii si alte bunuri fara un regim ... (vezi toată discuția)