avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... U.N.B.R?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

U.N.B.R?

Stiu ca exista doua Barouri in Romania.Intrebarile mele sunt:
- care din cele doua sunt cu acte in regula si care nu?
-de ce un simplu "licentiat in drept" nu poate profesa ca avocat fara a face parte dintr-un barou?
Informatia dvs. este gresita. Exista cate un barou in fiecare judet. Exista pe plan national o singura uniune anume Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Entitatea denumita Baroul Constitutional al lui Pompiliu Bota este o chestie nelegala. Daca vreti sa va documentati asupra acestor aspecte si va intereseaza profesia de avocat accesati www.uar.ro. Acolo veti gasi si legislatia profesiei de avocat, precum si modalitatile de acces in profesie.
Există cîte două barouri în fiecare judeţ. Există şi două Uniuni. Baroul constituţional nu mai există sub această denumire. A devenit UNBR. A doua uniune. Sau prima. Cronologic vorbind.

Fiecare dintre cele două entităţi susţine că este singura legală. ªi că cealaltă este în afara legii. Una susţine că are în spate o lege. Cealaltă susţine că, pe lîngă lege, are şi documente de înfiinţare. ªi, bineînţeles, fiecare ar dori să o vadă desfiinţată pe cealaltă. Deocamdată niciuna nu a reuşit. Ambele sunt bine-mersi.
ICCJ mai pronunţă cîte o decizie într-un recurs în interesul legii, parchetele mai dau cîte un NUP, instanţele mai restricţionează cum pot activitatea avocaţilor lui Bota şi totul curge într-un dolce far niente

Un lucru este cert. Pardon. Două. Moartea şi impozitele. Restul sunt speculaţii.
[ link extern ]

Ei ...hai ca nu e chiar asa...stimabililor!accesati site-ul si veti gasi condamnarea pronuntata de judecatori Deva in 3.12.2008
av. Ileana Schwarz
Condamnarea la care vă referiţi constituie soluţia unui caz particular. Se pare că Bota a fost prins pe picior greşit. Spun se pare deoarece adresa la care ati făcut trimitere conţine numai dispozitivul, nu şi motivarea.
Oricum, nu pot să nu remarc faptul că instanţa anulează copiile deciziilor emise pentru numirea în profesie. De unde deduc că deciziile rămîn valabile.
:)

Condamnarea lui Bota nu soluţionează fondul chestiunii - legalitatea sau ilegalitatea UNBR Bota şi a barourilor care o constituie. Adică, rămîne cum vorbirăm în tren...

Liviu S.Bordaş
NU prea merg cu trenul...dar am convingeri ...si, desi problema nu este rezolvata, avem totusi o lege ( recent imbunatatita) care interzice exercitarea fara drept a profesiei...cu atat mai putin in structuri " paralele"..NU vreau sa intru in polemica dar nici sa ...dezinformez ...sau sa las sa se inteleaga ca ...aveti dreptate mai ales ca userul..parea atat de tanar si dezorientat..

Este loc pentru toata lumea..important este sa respectam totusi .legea ....daca tot ne place sa o interpretam...

Pace tuturor.

av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

sentinta asta este hit , doar ca bota n-a murit ! Roland Mindrila Roland Mindrila Condamnarea lui Bota este prima condamnare definitiva administrata pentru practicarea fara drept a profesiei de avocat unui avocat din noile structuri ... (vezi toată discuția)
Fostul barou constitutional jramona jramona An inteles ca fostul Barou constitutional ar fi intrat in legalitate si se poate inscrie orice absolvent de drept fara examen. Stie cineva mai multe detalii? (vezi toată discuția)
Ril promovat. exercitarea fără drept a profesiei de avocat Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Procurorul General al României, Tiberiu-Mihail Niţu, a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu recurs în interesul legii, în vederea ... (vezi toată discuția)