avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare proprietate si mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare proprietate si mostenire

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Doresc sa cumpar un apartament cu banii obtinuti din vanzarea unui bun detinut inainte de casatorie. Sotul meu are copii dintr-o casatorie anterioara, iar impreuna avem un copil. Ce acte ar trebui facute sau cum ar trebui sa facem cumpararea astfel incat noul apartament sa revina dupa decesul nostru fiului meu? Avand in vedere ca el se va cumpara cu banii investiti de mine inaintea casatoriei, copiii sotului nu au drept de mostenire. Poate sotul sa renunte in actul de cumparare la drepturile lui si actul sa fie facut doar pe numele meu, chiar daca suntem casatoriti?

Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
ungcor, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 15:46, 2 August 2012
Nici nu are sotul ce cauta in cumpararea acestui nou apartament atata vreme cat el se cumpara cu banii proveniti din alt bun de-al d-voastra dobandit dinanintea casatoriei. Acest lucru trebuie spus notarului si aduse documentele necesare ca sa poata intocmi "povestea" cu pricina ca sa se stie clar ce si cum. Si ati putea tot cu notarul atunci sa-l treceti si pe numele copilului cu clauza de intretine, etc. etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri proprii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului? Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie. mihai.xyz mihai.xyz S-a modificat Codul Familiei in sensul ca bunurile dobandite inainte de casatorie pot deveni bunuri comune dupa un anumit numar de ani de casnicie? (vezi toată discuția)
Au dreptul la averea mea din tara? roxanagina roxanagina sint casatorita in serbia..de 20 ani...daca eu mor,sotul sau copii lui au dreptul la ceia ce am eu aici pe numele meu din aitea casatoriei cu el sau dupa ... (vezi toată discuția)