avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit chirie si venitul global
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit chirie si venitul global

Buna ziua,
ma pregatesc sa inregistrez un contract de inchiriere, pentru care se va achita impozitul de 16% la finante. Eu nu sunt salariat, sunt PFA si pentru activitatea mea ca PFA depun declaratiile aferente si platesc taxele. Am inteles ca exista o declaratie pentru venitul global, in care trec toate sursele mele de venit - PFA si chiria. As dori sa stiu daca eu voi plati impozit o singura data pentru acest venit global care include si pfa si chiria, sau platesc separat pt venitul din chirie si apoi inca o data impozitul pt venitul global? Din ce mi-a zis cineva, ar fi varianta a doua...?
Care sunt toate taxele ce trebuiesc platite in situatia mea si care sunt declaratiie ce trebuiesc depuse?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Roxie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:57, 6 August 2012
Nu ma poate ajuta nimeni cu informatie in acest sens?
As mai dori sa stiu cum e mai bine sa fie inregistrat contractul in inchiriere cu suma in lei, sau cu suma in euro?
Avand in vedere ca dumneavoastra nu realizati venituri din chirii ca si activitate economica realizata in calitate de PFA, veti depune declaratie separata, ca si orice persoana fizica si veti plati impozit raportat la venitul obtinut din chirie.
Nu conteaza moneda, oricum daca stabiliti chiria in euro veti raporta veniturile obtinute la cursul de referinta stabilit de BNR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)
Declararea veniturilor de catre pfa norma de venit ariaint ariaint Buna ziua, Detin un PFA la norma de venit , CAEN 8299 , concret norma de venit anul acesta pentru acest cod in Bucuresti a fost de 9000 RON suma la care ... (vezi toată discuția)