avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Amenda in Italia pt.contrabanda cu tigari
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Amenda in Italia pt.contrabanda cu tigari

Buna ziua.Am primit o amenda penala in Italia pt. contrabanda cu tigari (4 cartoane=413 eur.) Daca nu o platesc in 60 de zile ma da Vama italiana in judecata pt.4130 eur. Intrebarea este:daca nu platesc si ma reintorc sau sunt in tranzit in Italia dupa astea 60 zile,ce se poate intampla , se trimite ceva in Romania pt.recuperarea daunelor? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:05, 2 August 2012
Bineinteles. Statul italian va transmite autoritatilor romane solicitare pentru executare silita. Si statul roman face acelasi lucru pentru debitele datorate de cetatenii UE, a se vedea art. 181 Cod procedura fiscala. Deci, daca o creanta se poate transmite spre executare din Romania catre UE si din UE catre Romania este la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
Trafic de arme si contrabanda cu arme ddvs ddvs Buna ziua,in perioada 2012-2014 ,am trimis din Italia ,unde eram rezident cu forme legale ,un numar de vreo 10 replici de arma cu capse ,care fac doar zgomot ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii nascuti in italia Florin023 Florin023 Buna ziua. Am un baietel care s-a nascut in 2004 in Italia Roma. El nu a beneficiat de nici un ajutor din partea statului italian pana in momentul de fata. As ... (vezi toată discuția)