avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul si onorariul la notar pentru vanzare ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul si onorariul la notar pentru vanzare apartament

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare...

Taxele si impozitele calculate in valuta se platesc la Finante la cursul BNR din ziua respectiva sau la cursul stabilit de Finante pentru perioada resepctiva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 15 Ianuarie 2009
Nici tarifele OCPI, nici impozitul pe venitul realizat din înstrăinarea imobilelor, nici onorarul notarial nu se stabilesc în valută.

Doar preţul imobilului poate fi exprimat în valută străină, iar echivalentul acestuia în lei, în vederea stabilirii taxelor şi impozitelor, se calculează la cursul BNR din ziua respectivă.
Multumesc de raspuns,

Dar aici e dilema mea. Impozitul de 2% pe tranzactia imobilului se duce la Finante, care acestea pentru orice acciza, taxa sau impozit care este calculat dintr-o valoare in valuta straina aplica un schimb valutar la cursul stabilit de BCE in prima zi din Octombrie pe anul trect.

Este corect? Legat de onorariu nici aici nu e adevarat, am fost la notar si a calculat onorariul pe care apoi la transformant in lei la cursul BNR la zi. Daca e ilegal sa imi spuneti.

Multumesc
Nu ati scris in contract pretul in lei? Deloc? De ce?
Tranzactia trebuia sa aiba trecut pretul in lei si toate taxele si impozitzele trebuia calculate in aceasta moneda. Ca suntem in Romania si asta e moneda aici.
Sunt unii notari care primesc si valuta , calculand onorariul la cursul oficial al BNR ... ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cumparari imobil persoane fizice iuliajulia iuliajulia Sunt plecate din tara de cateva decenii, si as dori precizari in legatura cu pasii legali la achizitia unui imobil ca persoana fizica: cum exact se face plata ... (vezi toată discuția)
Plati stipulate in antecontract molo2o molo2o Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator: 2.2. Toate platile ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)