Ce pot sa fac daca lucrez intr-o institutie in care am venit prin detasare pe o perioada de 6 luni, sunt insarcinata in 7 luni(data nasterii va fi pe 19 octombrie) si detasarea se incheie pe 02 octombrie?
Incepand cu 10 august voi intra in concediu prenatal. Se mai poate prelungi in cadrul aceleiasi institutie contractul de munca daca in momentul expirarii eu sunt in concediu prenatal?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.
Ati anuntat societatea care v-a detasat ca sunteti insarcinata?Dar societatea care a acceptat detasarea?
Atunci cand intrati in concediu prenatal CIM se va suspenda.
Conform legii societatea care v-a detasat v-a suspenda CIM.
Da. Problema este ca la firma de unde mi s a facut detasarea sunt incadrata cu minim pe economie iar la firma care mi a acceptat detasarea primesc un salariu destul de mare. Acesta a fost si motivul pt care am venit prin detasare la aceasta institutie si as fi vrut sa raman in continuare aici pana la finalul concediului prenatal/postnatal. Se poate prelungi aceasta detasare desi eu sunt in concediu prenatal?
Va multumesc.
Avand in vedere ca situatia in care va aflati nu mai permite prestarea muncii la angajatorul la care ati fost detasata, fiind un scop in sine detasarea , recomandabil ar fi sa va inceteze detasarea anterior datei de intrare in concediu de maternitate Ar fi bine ca drepturile care vi se vor cuveni pe mai departe sa fie platite de un singur angajator , respectiv cel de la care ati fost detasata. O eventuala prelungire nu se justifica.
Detasarea poate inceta la termenul pentru care a fost dispusa sau oricand cu acordul partilor. Pentru aceasta ar fi nevoie de o corespondenta initiata de angajatorul dumneavoastra si adresata angajatorului la care prestati muunca in prezent prin care sa solicite incetarea detasarii anteror datei de intrare in concediu de maternitate.