avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se poate evita iesirea la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se poate evita iesirea la pensie?

buna seara
mama mea indeplinea conditiile de pensionare din martie 2012, dar acum cei de la spitalul unde lucreaza o someaza sa depuna dosarul. cum poate evita pensionarea?ar dori sa mai stea pana in ianuarie sa prinda marirea salariala. exista vreo cale legala si cum trebuie procedat daca da?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: lani , utilizator 11:11, 6 Septembrie 2012
daca vrei sa-ti spun cinstit inseamna ca mama ta a avut o pila pana acum.daca mai are aceasta pila spitalul ii depune dosarl de pensie si o tine la serviciu pana ii vine decizia .
la mehedinti datorita faptului ca suntem foarte putini salariati care fac acest lucru decizia iti vine dupa minim 5 luni.asa ca bafta.
nu a avut nici o pila...pur si simplu nu i-au zis nimic.ms pentru rapuns.
Conform legii este obligata sa depuna dosarul de pensionare pentru limita de varsta, si apoi poate sa ramana angajat , cu cumul pensie-salar in conditiile legii. Pensionarea nu se poate evita.
Majorarea salariala nu are foarte multa importanta in calculul pensiei.Cu atat mai mult ca acea majorare are loc in decembrie 2012.
Cititi legea 263/2010 si va veti lamuri.
multumesc pentru raspuns.o seara buna!
Se incadreaza,sau nu,in O.U.G.de mai jos ?

O.U.G.144/2008
ART. 22
4) Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.

Alte discuții în legătură

Pensionare asistent farmacie de spital BrancoveanuEcaterina BrancoveanuEcaterina V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: care este data iesirii la pensie pentru limita de varsta, pentru o asistenta medicala de spital (bugetara), ... (vezi toată discuția)
Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)
Pensionare sperantzula sperantzula am varsta de 60ani, as medicala, seful imi sugereaza sa ies la pensie.., conform legii am dreptul sa stau pana la 65ani, in cazul in care imi depun dosarul de ... (vezi toată discuția)