avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangere penala impotriva angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangere penala impotriva angajatorului

Buna dimineata,

Anul trecut, in urma procesului cu angajatorul, Tribunalul a hotarat sa primesc salariile restante si indemnizatia concediului de odihna neefectuat.
Apoi, am facut recurs la Curtea de apel pentru obtinerea si altor drepturi banesti ce mi se cuveneau.
Curtea de apel a respins actiunea ca nefondata, irevocabila.
Desi au trecut 8 luni de zile, Curtea de Apel nu a redactat hotararea si nu a trimis dosarul meu la Tribunal – ca sa pot obtine o hotarare legalizata de la Tribunal pentru a angaja un executor judecatoresc sa imi i-au banii de la angajator..
Si nu stiu cand Curtea de apel va da drumul la dosar.

Intrebari:

a. In acest timp, ma pot adresa Politiei si Parchetului pentru a face o plangere penala angajatorului sa imi dea banii ?
Ca sa ma adresez Politiei si Parchetului trebuie sa am hotararea legalizata sau nu - de catre Tribunal?
Pentru plangerea penala pot da Politiei o copie dupa hotararea Tribunalului, fara sa fie legalizata?

b. Cat dureaza solutionarea unei plangeri penale la Politie si Parchet pentru a obtine banii de la angajator ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 3 August 2012
@ elis

A mea e.... :-/
Nu este nicio problema ... C.proc.civ. prevede ca hotararile executorii nu se investesc cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt mai multe adrese ale parchetului, unde trebuie sa depun o plangere impotriva angajatorului Maria9 Maria9 Buna ziua, Am de recuperat bani restanti de la angajator in urma hotararii Tribunalului Bucuresti. Am facut recurs si la Curtea de Apel pentru alte drepturi ... (vezi toată discuția)
Redactare hotarare judecatoreasca raza_de_soare_divin raza_de_soare_divin Buna seara... va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie... In data de 17.11.2011 am primit urmatorul raspuns intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am si eu o problema.:( In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D In 30.12.2009 ANRP a ... (vezi toată discuția)