avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot contesta un proces verbal de la un radar fix ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot contesta un proces verbal de la un radar fix ?

Buna ziua ,

In data de 06.05.2012 la ora13:15:10 am fost suprins de radarul fix din localitatea Balotesti circuland cu viteza de 81 km/h in zona indicatorului de 70km/h . Procesul verbal mi-a fost intocmit pe 21.07.2012 .

As avea cateva nelamuriri in legatura cu acest proces verbal .
Pot contesta procesul verbal in instanta , prin posta fiind dintr-o alta localitate ?
Pot invoca Art.16 alin.7 din OG 2/2001 ?
Pot sa cer o verificare metrologica a radarului , stiind ca radarele fixe au o marja de eroare de 5km/h?
Pot sa cer anularea procesului vebal din cauza faptului ca semnatura si stampila de pe acest proces verbal nu sunt originale ci sunt facute pe imprimanta ?
Sau mai bine platesc amenda ?
Va multumesc pentru ajutor si amabilitatea de a raspunde .
Cel mai recent răspuns: robert1989 , utilizator 09:27, 3 August 2012
Puteti formula actiunea catre instanta prin posta
Puteti solicita probe,printre care si verificarea metrologica a radarului
Toatea acestea necesita timp,consum nervos
Daca achitati jumatate din amenda scoateti definitiv din problemele dvs aceasta situatie
ynocentta a scris:

Puteti formula actiunea catre instanta prin posta
Puteti solicita probe,printre care si verificarea metrologica a radarului
Toatea acestea necesita timp,consum nervos
Daca achitati jumatate din amenda scoateti definitiv din problemele dvs aceasta situatie

de acord cu @ynocentta cu urmatoarele amendamente:
1. de cand s-a declarat neconstitutional aliniatul privind hotararea definitiva si irevocabila a instantei de judecata la prima infatisare, aceasta se va comunica partilor avand astfel posibilitatea de a vedea motivarea respingerii sau admiterii plangerii, namaifiind astfel obligat sa pierzi timpul pe la usile registraturilor; daca nu esti de acord cu hotararea o poti ataca cu recurs
2. plangerea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire si se poate solicita judecarea in lipsa;
3. trebuie achitata 1/2 din amenda iar restul isi poate urma cursul firesc

singurul consum nervos este cel privind 1/2 de amenda. iar timp, doar ducerea la posta a scrisorii. o puteti face si in timp ce mergeti la piata sau o puteti trimite prin serviciu de curierat rapid care iti vine acasa si iti ridica plicul.
cyan a scris:

singurul consum nervos este cel privind 1/2 de amenda. iar timp, doar ducerea la posta a scrisorii.

Cand am facut referire la timpul care trebuie alocat-am avut in vedere intentia utilizatorului de contestare a PV in instanta,ceea ce presupune eventual timp alocat si pentru prezentarea la teremenul/ele de judecata

Va multumesc foarte mult pentru ajutor , cred ca in acest caz va fi mai usor sa platesc 70 de lei decat sa imi pierd timpul degeaba si sa incerc sa contest procesul verbal . Sunt usor revoltat din cauza ca am fost fotografiat exact cu 11km/h peste limita legala , chiar de unde incep amenzile . Data viitoare voi avea mai multa grija .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar fix iobajr iobajr In data de 04.04 am fost surprins pe raza localitatii Hadareni, jud. Mures cu viteza de 91.2 km la ora de catre un radar fix, iprocesul verbal a fost intocmit ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)