buna ziua
apelez la bunavointa Dvs pt a mai avea o opinie in plus
am o factura de la un furnizor de 6000 ron. am platit cash 3000, pt care am primit si chitanta, iar diferenta de 3000 am facut plata ramburs prin curier, care i-a virat banii furnizorului in cont colector
pt furnizor e clar, a incasat 3000 cash si 3000 prin banca pt aceeasi factura
e ok si pt mine -3000 numerar cu chitanta , iar ceilalti 3000 chiar daca i-am platit in numerar i-am platit curierului care mi-a si dat chitanta ramburs cont colector? deci eu practic nu am facut 2 plati in numerar pt o sg factura, ci am platit la 2 persoane juridice diferite, chiar daca platile acopera aceeasi factura ?
multumesc pt amabilitate
Dvs ati platit ramburs in numerar(nu?) la livrare.Din punctul dvs. de vedere, ati ridicat numerar din casierie, nu?Faptul ca, firma de curierat a decontat rambursul prin virament bancar, este altceva.
ma scuzati ca insist, dar vreau sa ma la muresc
deci chiar daca am facut plata catre curier care mi-a dat si chitanta ramburs plata se considera facuta direct catre furnizor?
Si eu am o situatie asemanatoare cu cea prezentata mai sus. Ma poate ajuta cineva cu niste articole de lege pentru situatia mai sus mentionata? Sau ramanae la ratiunea contabilului? Dar cum se poate interpreta din punct de vedere fiscal in cazul unui control?