avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... chitanta ramburs -incasare prin curier
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

chitanta ramburs -incasare prin curier

la livrarea coletului prin curier clientului i se transmite factura +chitanta cu suma ce urmeaza sa o incaseze .
curierul emite o chitanta ramburs la primirea banilor catre client si depune suma incasata pe baza unui borderou in banca (la furnizor)
este corect sa emit chitanta la expedierea coletului catre client?
clientul se poate inregistra in contabilitate cu chitanta emisa de curier sau cu chitanta emisa de furnizor?
cand incasez banii de la curier si inregistrez extrasul de cont am urmat art contb banca =furnizor,chitantele le atasez la bord curierului.
cum ar fi corect sa procedez?
multumesc

Cel mai recent răspuns: elenadove , utilizator 15:14, 15 Septembrie 2009
Emiterea chitante nu trebuie facuta pt ca:
- ch trebuie inreg in Reg de casa
- nu este o plata in numerar in data in care intocmiti ch (curierul ajunge cel mai probabil in ziua urmatoare).
- nu dvoastra sunteti cel care incaseaza banii in numerar, daca sunt litigii nu va puteti adresa impotriva clientului (atita timp cit el detine ch ca a dat banii curierului, ci impotriva acestuia sau daca nu detine ch curierul ar trebui sa va ramburseze coletul)
- daca incasati banii prin banca pe baza de borderou de la firma de curierat, aveti dubla incasare, in numerar si prin banca.
Clientii dvoastra detin ch emisa de curier unde se mentioneaza ca plata este facuta pt societatea x si Nota de transport unde sunt mentionate detaliile privind modalitatea de plata "ramburs".

Apropo: nota contabila poate fi banca=client nu banca=furnizor cum ati scris dvoastra.
scuze Simona am scris nota gresit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada incasare ramburs : banii de la curier vin in plic hordymulberry hordymulberry Am o nedumerire in urma unei tranzactii cu un client societate comerciala Am trimis produsul cu factura in pachet. Nu am emis nici o chitanta intr-u cat ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)