avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dovada incasare ramburs : banii de la curier vin in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dovada incasare ramburs : banii de la curier vin in plic

Am o nedumerire in urma unei tranzactii cu un client societate comerciala

Am trimis produsul cu factura in pachet.
Nu am emis nici o chitanta intr-u cat banii vin ulterior ramburs in plic

Dansul spune ca cei de la curier nu i-au oferit nici o dovada a platii rambursului, decat o chitanta pentru transportul platit de el. Eu consider ca nota de transport primita la ridicare produsului unde specifica rambursul e suficient pentru a se inchide in contabilitate cu factura mea.

Eu la randul meu voi primi de la curier banii intr-un plic cu o nota de transport unde se specifica ca acel plic contine rambursul pentru coletul x de la clientul y.

E corecta aceasta procedura? Acea nota de transport tine locul chitantei ?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 20:48, 29 Ianuarie 2015
Aceasta modalitate nu este corecta. Ar fi trebuit ,fie ca dvs.sa emiteti chitanta si sa o dati curierului pentru a o preda clientului,fie firma de curierat emite chitanta de ramburs si incaseaza suma de la client. In ambele cazuri firma de curierat trebuia sa va dea banii odata cu primirea coletului pentru expediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Chitanta ramburs -incasare prin curier elenadove elenadove la livrarea coletului prin curier clientului i se transmite factura +chitanta cu suma ce urmeaza sa o incaseze . curierul emite o chitanta ramburs la ... (vezi toată discuția)