avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de casatorie

Va rog sa imi spuneti daca angajatorul e obligat sa acorde acele 5 zile ptr cei casatoriti sau depinde de fiecare angajator daca vrea sa le ofere
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 3 August 2012

In mod normal trebuie sa se dea zile libere platite pentru un astfel de eveniment.
Art. 152 din codul muncii republicat
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Intreb ptr ca eu lucrez la o firma si cei de la resurse umane au spus ca ei nu dau acele zile libere si ca depinde de fiecare firma daca vrea sa dea eu intreb e legal sa le primesc sau , eu am avut nunta acum 2 saptamani ,multumesc
Nu este obligat sa le acorde decat daca acordarea lor este prevazuta in ccm aplicabil angajatoruluisau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere nunta sora Catalin_Paul Catalin_Paul Buna ziua, daca sora mea are nunta cate zile libere mi se acorda ? (vezi toată discuția)
Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)
Nu am primit cele 5 zile pt casatorie misi_ford misi_ford Unde trebuie sa ma adresez la ce institutie,deoarece angajatorul meu refuza sa mi le dea desi le am cerut,motivand ca firma nu a dat la nimeni si nu poate ... (vezi toată discuția)