avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

va rog mult spuneti-mi daca am dreptul la co.....in anul 2011 luna februarie m am angajat anul aceesta in luna iulie am renuntat la serviciu din motive personale . mentionez ca firma are concediu in luna august si decembrie daca eu din ianuarie 2012 pana in iulie 2012 am lucrat si in aceeasta perioada am avut 50 zile cm mai am dreptul sa iau banii pe co?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 3 August 2012
In conformitate cu noile prevederi legale, concediul medical nu mai influenteaza concediul de odihna cu exceptia cazului can primul este acordat pe tot anul.
La incetarea contractului de munca trebuie sa va fie compensat in bani concediul de odihna la care ati fi avut dreptul.
buna ziua,
legat de concediul medical vs concediul de odihna, unde anume pot gasi informatii, deoarece am intampinat si eu aceasta problema dar nu stiu unde sa caut in lege, prevederi etc.
art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat
Art.145 alin.2 C.mun. nu se refera la faptul ca, concediul medical nu mai afecteaza concediul de odihna.

Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

In concluzie, pentru ca salariatul sa beneficieze de avnatajele acestei hotarari va trebui sa actioneze in instanta pe angajtorul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in anul nasterii Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul pentru acordarea concediului de odihna in anul nasterii, dar si in cel in care ma voi intoarce. Eu ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ciuspirel ciuspirel va rog daca ma puteti ajuta pentru rezolvarea unei probleme!un angajat are concediu medical 120 de zile,pentru stabilirea concediului de odihna sa ia in calcul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical validunca validunca un salariat care a avut concediu medical din ianuarie 2013 pana in iunie 2013,solicita concediul de odihna incepand cu luna iulie...se poate ... (vezi toată discuția)