avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Sm o situatie delicata intr-o familie din anturajul meu: acum 2 ani, sotii au divortat si au convenit ca cei 3 copii vor locui cu mama lor. Dar acum copilul cel mic vrea sa locuiasca cu tatal. Parintii sunt de acord, dar vor sa reglementeze juridic aceasta situatie. Ce se poate face?
Sa deschida tatal proces.
Se poate si fara proces ca respectivul copil este lasat de mama.
Multumesc. Mama si-a exprimat acordul, dar ea vrea sa faca totul legal, astfel incat tatal sa fie raspunzator pentru felul in care va creste acest copil.
Daca, de exemplu, minorul va pati ceva cine va fi raspunzator: tatal, care are grija de el efectiv sau mama, care este intretinatorul legal, in urma divortului. (Divortul s-a pronuntat acum 3 ani, dupa vechiul cod)
Se face o cerere pentru reincredintare minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor spre crestere si educare bunicii corinuta corinuta Este posibil ca bunica materna sa ceara incredintarea copilului minor, deoarece mama vadeste un dezinteres in ceea ce priveste copilul, ba chiar la si agresat ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie copil de tata cetatean strain ( arab ) cucuricadaro cucuricadaro Buna seara , Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri si o recomandare a unui avocat care a mai avut astfel de cazuri si stie cum sa actioneze , fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)