Bunaziua Doamnelor/Domnilor,
As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema :
Eu si fiica mea dupa decesul sotului am apelat la notar si am facut succesiunea,deci eu am ramas cu jumatate din bunurile mobile si imobile plus 1/4 dupa sot,iar fiicamea cu 3/4 dupa tata.
Eu doresc sa vand imobilul ramas dupa decesul sotului,dar fiica mea se opune.Ce posibilitati legale am sa pot vinde acest imobil? Rog sa aveti amabilitatea sa ma indrumati si sa-mi spuneti care ar fi caile legale de a mi pune in aplicare hotararea.Deasemenea va fac cunoscut ca i-am propus fiicei mele sa-i cumpar partea ei de mostenire,dar refuza.
Multumesc anticipat pentru raspunsul prompt,
Cu stima,
Daniela
Nimeni nu poate fi obligat sa traiasca in indiviziune. Ca atare, daca fiica d-voastra nu doreste sa vanda apartamentul, atunci singura solutie este sa atacati in instanta si sa cereti iesirea din indiviziune, iar aceasta se face prin vinderea apartamentului si prin impartirea banilor in conformitate cu cotele detinute. Aceasta este partea legala. Partea cealalta este ca nu ar fi bine sa ajungeti la asa ceva, intre mama si fiica.
buna ziua.
va trebui sa solicitati in instanta iesirea din indiviziune. intrucat detineti cea mai mare cota-parte din imobil, instanta va poate atribui in natura imobilul respectiv cxu obligatia in sarcina dvs. de a plati sulta corespunzatoare fiicei.
Vanzare casa
nico76
Buna ziua. Am un unchi care are o fata infiata, iar sotia lui a murit. El este batran iar acum vrea sa il ajut sa vanda casa si cu banii luati sa ii cumpar o ... (vezi toată discuția)