avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite pe locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite pe locuinta

Buna ziua,
Daca am doua locuinte,una adresa de domiciliu si cealalta inchiriata si declarata la finante,cum se calculeaza impozitul pt a doua locuinta?
Mi s-a spus ca trebuie sa recalculeze impozitul pt a doua locuinta...daca trebuie sa platesc ceva de cand se calculeaza...de cand a intrat legea asta in vigoare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Geta-M , utilizator 01:33, 4 August 2012
Legea privind majorarea impozitului pt detinerea de mai mult de doua locuinte, este Legea 571/2003, privind Codul Fiscal. Pana la data de 01.07.10, s-a platit un impozit majorat de 15%, pt prima cladire detinuta, in afara celei de domicilul, dupa aceasta data 65%. Totodata cu aceasta data s-a majorat impozitul si la locuintele inchiriate( care pana atunci au fost scutite), deci recalcularea dvs trebuie facuta cu 01.07.2010.
Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri/terenuri dutza0610 dutza0610 Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Parintii mei sunt propietari in acest moment a 2 apartamente si a unei case cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua locuinta sfinxul35 sfinxul35 Detin in proprietate un apartament pe numele meu dinainte de casatorie, in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele sotiei , amandoi avem adresa de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii 88/2011 dodoambra dodoambra Buna ziua. doresc o informatie, daca ma puteti ajuta. Legea 88/2011 este valabila la stabilirea suprainpozitarii cladirilor inchiriate? Cei de la ... (vezi toată discuția)