Mama locuieste singura int-o comuna situata la jumatatea drumului intre 2 orase. Acum locuieste singura, deoarece tatal meu a decedat acum 5 luni. Peste drum locuieste un vecin care a mai executat o pedeapsa cu inchisoarea pentru omor. Acum este un om care traieste de azi pe maine. In ultima vreme si-a luat obiceiul sa ameninte vecini sub pretextul ca au sa ii dea bani din diferite situatii. Fie pe niste capre ( imaginare)pe care le-ar fi vandut fie ca i s-au furat banii. Ce pot sa spun este ca traieste aproape sub cerul liber si tot ce are sunt hainele de pe el.. In urma amenintarilor a mai fost chemat sau mai bine zis a mai fost cautat de politia locala insa se pare ca nu sunt suficiente argumente pentru ca sa nu mai fie o amenintare pentru cei din jur. Pesemne ca are probleme psihice. Mama este o femeie la 72 de ani, un om care nu a facut rau nimanui, niciodata. Este o fire slaba, fricoasa, are probleme cu inima, are un stimulator cardiac. Eu si fratele meu incercam pe cat putem sa stam cu randul acasa cu mama; nu ca ar avea nevoie de ajutor insa ii este teama singura odata teama singura in casa apoi amenintarea vecinului..Si pe tata l-a amenintat si injurat, l-a imbrancit pe strada dar acum tata este mort ..Nu stiu cat mai conteaza. Dar o am inca pe mama iar politia locala spune ca nu are ce sa ii faca...poate ca asa este..poate ca este nevoie sa comita fapte ireversibile ca autoritatile sa ia masuri in a proteja societatea de persoane ca acesta. Poate ca frica si teroarea in care sunt obligati sa traiasca cei slabi nu are atata greutate pentru a declansa un proces de curatire si protejare a celor in varsta si firavi..Mi-ar prinde bine un sfat ..mai ales ca sectia de politie din comuna a fost desfiintata ramanand o sectie la cateva comune...
Puteti depune plangere penala la parchet ( se poate si prin posta), pentru savarsirea infractiunii de amenintare.
Mai bine pentru inceput sa depuneti o sesizare la sectia de politie rurala de care apartineti. Sesizarea o puteti depune electronic, personal sau prin posta.
Un sfat nejuridic, dar absolut prietenesc si moral, fa pe...in patru si imprieteneste-te (mituieste-l) pe nenumitul pentru ca se vor lua (oare?) masuri impotriva-i cand...nu vreau sa mai continui, poate intelegi (si trebuie) si singur. Iti spune asta (din pacate) un jurist. Alte sfaturi (gratuite de altfel) sunt pe pielea ta. Situatia mi se pare f. periculoasa si nu sta cu mana in san.
Multumesc pentru sfat. Acesta a fost si primul meu gand,insa nu am garantia ca merge. In urma cu cativa ani, o vecina i-a impartit o strachina cu mancare,crestineste. A doua zi a aruncat cu un lenm dupa ea si i-a facut dit`ai galma... Ceea ce inseamna ca nu tine minte . nici faptele bune, nici pe cele urate...dar.. voi incerca. Daca are probleme psihice, nu va da rezultat nici fapta buna nici cealalta... din pacate..
Internarea intr-o unitate de psihiatrie se face cu acceptul persoanei.
Pentru a fi internata, este necesar unele documente care atesta unele afectiuni de acest gen.
Nu politia decide internarea la psihiatrie ci echipajul de la ambulanta care poate fi chemat la fata locului.Politia acorda numai sprijin la solicitarea ambulantei.