avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Astazi am fost amenintat cu moartea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Astazi am fost amenintat cu moartea de catre un vecin ...

Buna ziua, Astazi am fost amenintat cu moartea de catre un vecin cunoscut cu afectiuni psihice,Am depus plingere , am dat o declaratie la politie cum s-a intimplat si mi s-a spus ca a fost predat la sectia de psihiatrie din Focsani. Inainte de Paste a vandalizat masina sotiei , a venit politia l-a luat si a stat la psihiatrie 2 saptamani. Atunci am de pus plangere pentru distrugere , dar ulterior am retras-o , solicitand sa i se acorde un tratament specific pentru boala lui psihica. Vecinii din zona sunt speriati si doresc sa stie ce demers sa facem cu totii pentru a scapa de amenitarile lui verbale, fizice si scandalurile din cartier.Nu sunt singura persoana care a avut probleme cu el fara sa fie macar odata provocat.In urma cu aprox. 3 ani a amenintat cu un cutit angajatele unui coafor din apropiere, cu o familie din blocul vecin a avut de asemenea probleme asemanatoare, acum cateva zile a trezit tot blocul vecin fara motiv etc...De fiecare data a fost internat un pic si apoi isi relua vechile obiceiuri.Va rog sa ne ajutati, daca se poate. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:58, 11 Octombrie 2022
Buna ziua.
De regula asa se intampla cu persoane de genul lui.Sunt internati un timp,li se administreaza tratament,se linistesc,apoi o iau de la capat .Ultima solutie ar fi actionarea in instanta pentru a se dovedi ca reprezinta un pericol pentru cei din jurul lui.Poate fi institutionalizat intr-un centru psihiatric pe termen lung sau definitiv.Depinde de completul de judecata.
Bună dimineața.

Sunt posibile mai multe demersuri, printre care punerea sub interdicție, internarea medicală, etc. Vă sfătuiesc să apelați la serviciile unui avocat, pentru a rezolva situația.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius
Avand in vedere situatia medicala a persoanei ,solutionarea poate fi realizata de catre autoritatile abilitate
Puteti sesiza official atat serviciul specializat din primaria teritoriala cat si departamentul specializat din cadrul autoritatii pentru protectia copilului care pot dispune comisie sociala care daca se confirma cele sesizate poate impune plasarea persoanei in unitate de profil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura internare bolnav cu schizofrenie paranoida Selepco Selepco O am pe sora mea bolnavă cu schizofrenie paranoică. Sunt tutore legal cu hotărâre judecătorească. Cum as putea sa o internet la spital caci nici ... (vezi toată discuția)
Boala psihica, bolnav periculos gogo1 gogo1 BUNA SEARA Revin cu problema mea, sotul este bolnav psihic (schizofrenie)este momentan internat intr-un spital de psihiatrie(SAPUNARI Jud Calarasi) si ... (vezi toată discuția)
Vecina bolnava psihic OzzyOzzy OzzyOzzy Buna ziua, Stau cu chirie intr-un bloc. Exact deasupra apartamentului nostru locuieste o persoana bolnava psihic, urla noaptea pe la 1-4 timp de aproximativ ... (vezi toată discuția)