avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecina bolnava psihic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecina bolnava psihic

Buna ziua,
Stau cu chirie intr-un bloc. Exact deasupra apartamentului nostru locuieste o persoana bolnava psihic, urla noaptea pe la 1-4 timp de aproximativ o ora, deranjeaza toate persoanele care locuiesc in bloc si in apropiere deoarece tine geamurile deschise. Vecinii i-au facut reclamatie la politie de foarte multe ori, iar ea a amenintat ca arunca blocul in aer. Ce se poate face in afara de amenda? Eu pot sa ma mut, dar in cazul in care nebunia persoanei respective escaladeaza ce fac vecinii de langa si cei de dedesubt? Exista vreo sansa sa poata fi internata intr-un spital psihiatric?
Mentionez ca administratorul blocului este o persoana in varsta care nu pare interesata sa rezolve problemele, indiferent de natura lor.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
OzzyOzzy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:16, 14 August 2017
Administratorul de bloc,in situatia mentionata nu are competenta sa interviona personal,deoarece este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de comitetul executiv si de catre presedinte
reprezentantul legal al asocoatieid e proprietari este presedintele acesteia care in anumite cazuri-cum este si cel mentionat de dv se poate implica
Persoana in cauza nu are familie,rude,apartinatori ?
Initial ar trebui incercat de solutionat prin intermediul familiei/apartinatorilor
daca exista dezinteres din partea acestora,asociatia de proprietari poate formula sesizari la serviciul specializat din primarie si la departamentul din cadrul autoritatii pentru protectia copilului care pot dispune comisie sociala care sa verifice situatia si eventual sa dispuna institutionalizarea persoanei in unitate medicala de profil
Nu cred ca are rude care sa fie prea interesate de soarta ei. Am inteles ca a luat-o razna de cel putin un an, presupun ca daca ar fi avut o familie ar fi fost deja internata undeva. O sa mai intreb vecinii, poate stiu ei mai multe. Multumesc pentru raspuns!
comitetul trebuie sa fie sesizat...

Cu totul informativ:
La un moment dat si noi am avut un asemenea caz.
Administratorul, presedintele, comitetul ex. - asadar as. prop., nu prea are parghii de actionare in acest sens, insa cineva ne-a sfatuit sa ne adresam sectiei de politie din zona noastra. Organele de politie + solicitare din partea asociatiei intocmesc o informare/sesizare la judecatorie. Exista o solutie in acest caz (poate cineva din sistem - avocat ne poate consilia). Cum spuneam, org. judecatoresti pot sa interneze persoana respectiva intr-un centru de reabilitare... Cum aceste internari se fac pe perioada determinata, bolnavul este externat si in cateva saptamani revine la situatia initiala si poate face viata vecinilor imposibil de suportat. Este extrem de greu de rezolvat asemenea cazuri.

La noi problema a rezolvat-o un vecin prin aplicarea unei corectii exemplare. Intelegeti ce vreti, insa acum bolnava nu mai are manifestari de om bolnav psihic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap mental ramasa fara familie OtiliaPri OtiliaPri Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de apartamente iar deasupra mea se afla un vecin cu dizabilitati psihice care a ramas recent singur desi nu este capabil sa ... (vezi toată discuția)
Inundatii repetate de catre vecina bolnava psihic steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Suntem proprietarii unui apartament in Bucuresti. Vecina care locuieste deasupra noastra sufera de schizofrenie paranoida si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu internarea unei persoane bolnave psihic PodRazvan PodRazvan Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ... (vezi toată discuția)