steliana2016 a scris:
Nu am inteles ce spuneti la pct 4: autoritatea pt protectia copilului ?! Doamna in cauza are 71 ani ...
Am subliniat in mod special in raspuns ca autoritatea pentru protectia copilului detine un departament special si competent sa cerceteze si sa solutioneze situatiie de genul celei cu care va confruntati
Inspectorii autoritatii au competenta sa realizeze comisie sociala,sa consemneze situatia de fapt existenta si sa desfasoare demersuri pentru institutionalizare persoana suferinda
Dar asistenta sociala nu a verificat afirmatiile ei, pt ca, daca ar fi verificat consumul de apa, ar fi vazut ca consuma sute de metri cubi...pentru "putina curatenie"
.Asistenta sociala nu se ocupa sa solutioneze litigiile intre locatari
Nu avocatul va poate ajuta cu un sfat
Locatarii din imobilul de locuit in comun,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari au dreptul sa desfasoare demersuri catre autoritati pentru constatarea situatiei de fapt si a solutionarii concrete a problemei
Aspectul cu cercul vicios se datoreaza reticentei autoritatilor pentru a se implica in solutionare,datorita sistemului birocratic,datorita lipsei locurilor in unitatile medicale de profil
Am avut in imobil situatie identica,al nostru pe langa alcool,agresivitate verbala si fizica excesiva,depozitare deseuri ,mai avea si hobby-ul piromaniei....dadea foc la ambalaje de plastic,carton,usi ferestre,direct in ceea ce fusese o data apartament
Problema am solutionat-o dupa un an si jumatate de demersuri la toate autoritatile care in final ,dupa ce s-a obtinut o singura semnatura de la serviciul anterior precizat, persoana a fost institutionalizata-traim in Romania unde totul este posibil,avem legi ,avem autoritati -dar care se lasa greu pana sa isi faca treaba,pe pricipiul poate renunta reclamantul...
L nr 230/2007 Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
In cazul locatarilor suferinzi de afectiuni psihice-fara apartinatori,inclusiv instanta de judecata-in procedura de urgenta ,poate dispune hotarare de institutionalizare a persoanei