avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate face în privința unei vecine cu probleme ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate face în privința unei vecine cu probleme mintale?

Buna ziua !

Din 1998 si pana in prezent locuiesc la bloc sub o vecina cu probleme mintale grave, ce se manifesta prin urlete zilnice la diferite ore ale zilei (sau noptii), inundatii, etc.
De mentionat faptul ca aceasta locuieste la etajul 4, de unde s-a aruncat prin 1996, iar de atunci traieste in conditii de o extrema insalubritate de la vietati nevertebrate pana la fecale pe pereti si pe podea. Locuieste impreuna cu mama acesteia ce este bolnava si avansata in varsta, msicandu-se foarte rar prin casa sau in afara ei.

Plangerile la politie si la asociatia de locatari s-au dovedit a fi complet inutile. Mentionez ca, din cate mi s-a adus la cunostinta, acestea mai au un apartament in chirie cu care isi platesc intretinerea si celelalte datorii.

Intrebarea mea este ce pot face, sau daca o pot actiona in instanta, pentru a fi internata intr-un spital de boli mintale sau orice alta rezolvare astfel incat sa pot dormi noaptea fara urletele acesteia sau frica constanta de inundatii sau scurgeri de gaze cauzate de vecina.

Va Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:12, 1 Noiembrie 2017
Varianta cu instanta nu este de dorit avand in vedere nesiguranta obtinerii unei hotarari favorabile si mai ales datorita timpului mare de solutionare
Analizati varianta sesizarii autoritatilor=autoritatea de sanatate publica,serviciul specializat din primarie responsabil in institutionalizarea persoanelor in etate sau suferinde
Se poate dispune realizarea de comisie sociala care sa impuna institutionalizarea persoanei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! in imobilul unde locuiesc, este un vecin cu handicap ... Laurentiu C Laurentiu C Buna seara! In imobilul unde locuiesc, este un vecin cu handicap psihic și inunda deseori vecinii. Mama sa care-l îngrijea a decedat de curand și acum nu ... (vezi toată discuția)
Inundatii repetate de catre vecina bolnava psihic steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Suntem proprietarii unui apartament in Bucuresti. Vecina care locuieste deasupra noastra sufera de schizofrenie paranoida si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecini chiriasi galagiosi ggabiy ggabiy As dori o solutionare a cazului meu, deoarece am incercat cateva variante fara succes. Apartamentul de deasupra noastra a fost inchiriat unor chiriasi, care ... (vezi toată discuția)