Daca se intampla o situatie speciala ,simtiti miros de gaze,fum,apelati imdeait serviciul de urgenta 112 si comunicati situatia
Persoana in discutie nu are rude cu care sa se poata discuta eventuala internare in unitate specializata ?
Daca persoana nu are apartinatori/rude,sesizati oficial serviciul de sprijinire varstnici din cadrul primariei sau departamentul specializat de la directia de protectia copilului care detin autoritatea si competenta sa se implice si sa institutionalizeze astfel de cazuri
Aceeasi problema o am si eu. In curtea imobilului unde locuiesc, traieste si aceasta doamna de 56 de ani, bolnava psihic, fara nici un venit, fara utilitati, care isi face nevoile pe unde apuca. Doamna in cauza nu are absolut nicio ruda. Ultima ruda a ei, fratele necasatorit si fara urmasi, a decedat in urma cu 3 ani intr-un bizar accident. Am sesizat urmatoarele institutii: primaria, asistenta sociala, sanepid, protectia animalelor (pt ca are 25 de pisici in casa, care mor de foame, si le arunca una cate una prin curte), spitalul 9(unde stim ca a mai fost internata cu diagnosticul de schizofrenie),politia(este recalcitranta si te ia prin surprindere cu cutitul sau fara cutit).....mie personal mi-a smuls o suvita de par incercand sa-mi ia telefonul mobil in timp ce vorbeam. Ideea este ca institutiile abilitate ale statului ii doare fix in pix. Asta voiam sa va spun. Cand am chemat ambulanta 112, nu au vrut sa o ia spunand ca trebuie ca cineva din familie sa dea semnatura...pai daca nu are? de unde sa-i scoatem? :))) ... si cum au venit asa au plecat....deci? asteptam sa se stinga sarmana...pentru ca inchipuiti-va ca nu are caldura, lumina, apa curenta....mancare....nimic...in schimb are raie, paduchi, cred ca si TBC la cat e de slaba si la cat tuseste....dar pe cine intereseaza viata unui om in tara asta??? apropos, cei din curte isi mai fac pomeni cu ea, ca asa e crestineste...dar statul caruia ii platim impozite si taxe ce face? cred ca toarce....