avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum sa intabulez pivnita?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum sa intabulez pivnita?

Am cumparat in 2001 un apartament, am mers la notar si apoi s-a operat in CF.
In CF era trecut apartamentul si alaturi scria ca am o pivnita de 16mp fara mentiune ca e in indiviza.
Ulterior, in anul in curs (2012) am aflat ca a fost un proces deschis in 1991 in care proprietarii de atunci au hotarat prin sentinta judecatoreasaca sa stabileasca pentru fiecare in parte pivnitele ce le revin locatarilor si urmau sa fie inscrise de fiecare proprietar in parte, in CF.
In urma sentintei fostul proprietar a primit o pivnita de 20mp si trebuia sa plateasca cheltuieli de judecata si altor 2 vecini.
Nu stiu daca are vreo chitanta de acum 20 de ani, plus ca nu stiu nici unde o pot gasi(daca mai traieste).
Se poate face ceva sa inscriu in CF si pivinta? Sau trebuie sa ajung in instanta?
Cel mai recent răspuns: mateiluc , utilizator 08:20, 4 Martie 2013
Apartamentul si pivnita in discutie se afla in imobil de locuinte,unde exista infiintata asociatie de proprietari?
Un raspuns prietenesc si de buna vecinatate, intabulati pivnita (impreuna cu ceilalti vecini) cu mult vin si multa intelegere, in caz contrar daca instantele noastre vor fi strambe CEDO sigur va rezolva problema proprietatii in Romania avand cauza pilot pricina dvs.
mateiluc a scris:

In CF era trecut apartamentul si alaturi scria ca am o pivnita de 16mp fara mentiune ca e in indiviza.
In urma sentintei fostul proprietar a primit o pivnita de 20mp si trebuia sa plateasca cheltuieli de judecata si altor 2 vecini.

Intre afirmatiile dvs exista o contradictie evidenta
Daca ex proprietarul apartamentului ,pe cale judecatoreasca a obtinut hotarare prin care i se atribuia pivnita de 20 mp,respectiv hotararea trebuia notata la OCPI,care este justificarea pentru care la achizitia apartamentului dvs ati preluat si pivnita de 16 mp ?

Problema e simpla. Pe actul de CF in baza caruia s-a cumparat apartamentul este trecuta suprafata de 16mp, fara a fi evidentiata clar unde este amplasata, ca si cum ar fi la comun. Dar in baza sentintei din 1991 s-a atribuit 20mp, diferenta urmand a fi platita catre anumiti vecini. Proprietarii anteriori nu au facut vreun demers spre a inregsitra intabularea respectiva in CF. Ca sa nu am surprize pe viitor, logic ar fi sa fie trecut explicit cu amplasament pivnita unde se afla. Si cum pot face asta de vrem ce nu dau de fostul propietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu pivnita neinscrisa in cf laviana laviana Buna ziua, Vrem sa cumparam un apartament intr-o fosta cladire de birouri, apartinand unui singur proprietar. Recompartimentarea s-a facut si de asemenea ... (vezi toată discuția)
Pivnita imi apartine? msandre msandre Buna ziua, Iata problema mea pe scurt: acum 3 luni am facut un schimb de apartament. Eu impreuna cu apartamentul vechi am dat si pivnita care imi apartinea ... (vezi toată discuția)
Plan de amplasament gresit intocmit marysa marysa Am cumparat o casa, in luna mai a acestui an, avand si un planul de amplasament pentru incheierea actelor. Pe acel plan nu erau trecute dimensiuni, ci doar ... (vezi toată discuția)