avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie maternitate

Buna, doresc si eu sa stiu sigur, am citit din foarte multe surse,
fiind cu contract de munca , cotizand 7 luni pana la nasterea copilului,
voi benefia de indemnizatia pentru maternitate ??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 4 August 2012
1. Daca va referiti la concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) acesta se acorda daca aveti minim o luna lucrata cu contract individual de munca (CIM).

2. - Daca va referiti la concediu pentru crestere copil (CCC) acesta se acorda numai daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Pentru a primi indemnizatia pentru CCC nu este relevant daca ati platit sau nu contributiiloe si impozitul pe salariu ci numai daca ati avut venituri profesionale impozabile, asa cum am spus mai sus.

3. Spuneti ce statut ati avut in cele 5 luni inainte de a va angaja cu CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate ContSters332201 ContSters332201 Poate sa ma la mureasca oare cineva?...pana in 19. 10. 2014 lucrez la o firma avand contract pe perioada nedeterminata, iar din 20.10.2014 lucrez la o alta ... (vezi toată discuția)
Cum sa beneficiez de maternal stoienescumaria stoienescumaria sunt gravida in 10 saptamani , nu am lucrat din noiembrie 2011, pot sa platesc din mana si sa beneficiez de maternal dupa nastere si unde ? (vezi toată discuția)
Concediul postnatal arumis arumis O persoana angajata de circa 4luni poate beneficia de concediu postnatal? (vezi toată discuția)