avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport minor sub 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport minor sub 14 ani

Pentru existenta tatalui,in certificatul copilului meu(trecut printr-o hatarare judecatoreasca),as avea nevoie si de acordul lui.De ceva timp imi spune ca ma v-a ajuta in privinta asta,dar nici un rezultat. Cum as putea face ca sa-mi obtin actul necesar si fara acordul lui,mai cu seama ca probabil voi mai avea si astfel de impedimente si in alte situatii.El fiind doar tata in acte,(nu prezenta in viata copilului,restant 1 an pensie alimentare,neacord in favoarea minorului),ma incurca si as vrea sa stiu cum as putea face sa am drept de decidere in favoarea copilului.
Si daca intr-un final si-ar da acordul, care ar fi termenul de valabilitate al declaratiei notariale de scoatere a minorului din tara(minim si maxim)?
Ce scrie in hotararea judecatoreasca cu privire la copil ?
scrie ca minora sa poarte numele tatalui,il obliga la pensie a;imentara la 25% din minimul pe economie nationala si cheltuielile de judecata(hotarare judecatoreasca)
asta nu e important, ce scrie cu privire la incredintarea minorei ( daca scrie) ? O aveti in incredintare sau ambii parinti exercita autoritatea parinteasca ?
"Parintii sunt datori sa ingrijeasca de persoana copilului" si obliga ambii parinti de a contribui la ingrijirea si intretinerea minorului.
Mentionez ca copilul provine dintr-o relatie de concubinaj si nu dintr-o casnicie,iar tatal a fost trecut in certificatul copilului prin hotararea judecatoreasca.
Ce as putea face in cazul acesta?
sa cereti in instanta ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca si asa cum faceti de fapt, apoi veti decide singura daca ii faceti copilului pasaport si unde veti pleca in vacante

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara marinela0488 marinela0488 imi pot scoate copilul minor din tara avand in vedere ca am hotararea judecatoreasca definitiva prin care imi este incredintat mie mama lui? (vezi toată discuția)
Custodie copil aser aser Va rog sa-mi spuneti daca am primit custodia copilului meu prin hotarire judecatoreasca ,pot pleca din tara cu copilul numai cu acordul dat de tatal ... (vezi toată discuția)