avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea copilului minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea copilului minor din tara

imi pot scoate copilul minor din tara avand in vedere ca am hotararea judecatoreasca definitiva prin care imi este incredintat mie mama lui?
Cel mai recent răspuns: marinela0488 , utilizator 17:46, 7 August 2013
Daca autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti atunci e nevoie de acordul tatalui.
Daca exercitarea autoritatii parintesti va este incredintata doar dvs, atunci puteti parasi teritoriul Romaniei cu minorul, in baza acestei hotarari.

Atentie insa daca tatalui i s-a incuviintat un program de vizitare si - din cauza parasirii tarii - dvs il impiedicati sa isi exercite acest program. S-ar putea sa intampinati unele probleme...
Avand in vedere ca intr-o postare anterioara ati aratat dispozitivul hotararii, respectiv faptul ca instanta a dispus ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti si locuinta minorului a fost stabilita la dvs., veti putea iesi din tara impreuna cu minorul numai daca veti avea o declaratia notariala de acord a tatalui in acest sens sau o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care suplineasca acordul tatalui.
www.avocatnet.ro/content/for...
tatal nu a depus nicio cerere pt program de vizita ...iar in hotarere scrie ca exercitarea autoritatii parintesti sa se faca in comun de ambii parinti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara copil minor mihaelastela mihaelastela vreau sa merg in concediu cu copilul iar tatal nu ii da semnatura ce pot sa fac?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Ajutor .stabilire domiciliu minor in afara tarii brokenangel brokenangel Buna ziua, Am divortat dupa 11 ani, urmeaza sa facem partajul si doresc sa ma casatoresc inafara tarii . Am un copil de 4 ani si doresc sa il iau cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare autoritate parinteasca oam69oag oam69oag Buna ziua! Conform noului Cod Civil autoritatea parinteasca poate fi hotarata pt ambii parinti. Intrebarea mea este urmatoarea: daca minorul a fost ... (vezi toată discuția)