avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare

Stimati domni avocati ! Va rog sa-mi da-ti raspuns la urmatoarele intrebari :
1.Care este termenul legal ( durata maxima ) pentru emiterea deciziei de pensionare si care lege si articol din lege se refera la aceasta ?
2.In cazul ca acest termen este depasit de Casa Judeteana de Pensii si prin aceasta imi provoaca prejudicii ce pot sa fac ?
3. Daca exista o posibilitate legala de a solicita urgentarea emiterii deciziei de pensionare, executarea ei in procedura de urgenta si daca este cazul plata unei taxe de urgenta ? Va multumesc !
1. Termenul este de 45 de zile, totusi am vazut cazuri in care au fost intarzieri de cateva luni, probabil din cauza lipsei de personal si a volumului mare de lucru.
ART. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisã de casa teritorialã de pensii, respectiv de casa de pensii sectorialã, în termen de 45 de zile de la data înregistrãrii cererii.
(2) Decizia prevãzutã la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt şi de drept în baza cãrora se admite sau se respinge cererea de pensionare.
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulatã la cererea titularului.
(4) Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunicã persoanei care a solicitat pensionarea, în termen de 5 zile de la data emiterii.

2. Nu prea aveti ce face, ati putea cel mult să cereti daune materiale dar nu știu dacă ația avea șanse de reușită.
3. Nu cred că se poate solicita urgentarea, totusi mergeti la Casa de Pensii si depuneti o cerere catre director.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Pensie europeana LorandKalman LorandKalman Buna Ziua. Scriu in numele tatalui meu. S-a pensionat de 18 luni, cu 36 de ani lucrati in Romnia si 11 in Spania. Dosarul depus la casele de pensii din Spania ... (vezi toată discuția)
Termenul maxim de emitere a deciziei de pensionare procesomanul procesomanul Buna ziua ! Va rog frumos, daca poate cineva sa-mi spuna, care este termenul maxim in care o casa de pensii judeteana, poate recalcula trecerea de la pensia ... (vezi toată discuția)