avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Montare cabluri fara acordul nimanui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Montare cabluri fara acordul nimanui

Am linga mine un chirias mutat acum 7 zile. Cu un mare tupeu s-a apucat sa atirne pe peretii din holul proprietate comuna cabluri pe care le-a fixat cu suruburi de perete.
In regulamentul nostru de ordine interioara, pe care chiar presedintele asociatiei de proprietari nu il respecta, in legea 230 si in regulamentul de ordine interioara avem scris clar ca nu e voie sa faci asa ceva, orice se face pe spatiul comun se aproba de catre asociatie, nici macar de comitet. Deci, daca scriu la asociatie, nu vor lua nici o masura.
Ce pot face ca sa dea acele cabluri jos si sa raspunda pentru ce a facut pe o proprietate care nu ii apartine?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 08:33, 9 August 2012
Ce fel de cabluri sunt. Holurile sunt proprietate comuna a proprietarilor de apartamente, deci in parte ii apartin si locatorului, deci prin contractul de închiriere se poate folosi de ele si chiriasul.

Daca sunt cabluri pentru internet/cablu/telefonie, consider ca asociatia nu poate interzice montarea acestora. Daca i se interzice, proprietarul ar putea cere instantei sa va oblige acceptarea instalarii lor.
Sunt cabluri de internet insa la noi toata instalatia de cabluri este pe sub rigips si decizia asociatiei a fost sa nu se permita instalarea de cabluri la vedere care sa atirne de pereti. inestetic ca in blocurile vechi. Chiriasul ma tem ca are drept de folosinta nu drept de interventie, de montare si de schimbare a aspectului proprietatii comune, nu? Ah, proprietarul ati spus ca ar putea cere instantei... Proprietarul nu trebuie sa se supuna deciziilor asociatiei de proprietari si legii 230 care specifica clar ca tot ce e in afara apt. sau se face cu acordul asociatiei? E drept, poate sa nu-i convina insa daca asta au decis majoritatea...Dar aici e vorba de chirias. In cazul chiriasului ce se poate face ca sa demonteze? Actiunea in instanta ar dura mult, daca e altceva mai rapid.
Multumiri multe domnului Avocat Munteanu, ca de obicei, un gentleman, cu sfaturi bune la nevoie.
E mult de discutat cu privire la vointa majoritatii proprietarilor care blocheaza dreptul unui proprietar de a accesa diverse servicii. Exista diferite puncte de vedere.

Proprietarul ar putea deschide o actiune pentru obligatia de a face, practic instanta va poate obliga sa va dati acordul, pentru ca altfel se incalca dreptul locatarului de a accesa anumite servicii.

Asociatia de proprietari nu are nici o legatura legala cu chirasul, asociatia nu discuta cu chiriasul, ea are raporturi doar cu proprietarul, atat.

Dupa cum cunoasteti stimate @Costica 33,interesul pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta proprietarii,este foarte scazut ,iar autoritatile care legal ar trebui sa se implice,de regula se exonereaza sau eventual emit raspunsuri generale-care nu conduc la solutionarea problemelor pentru care au fost sesizate
Parcurgeti atent L nr 230/2007 si veti constata existenta de dispozitie in temeiul careia atat proprietarul cat si chiriasul sunt raspunzatori pentru prejudiciile cauzate proprietatii comune sau/si private


Lege nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
CAPITOLUL III
Drepturile si obligatiile proprietarilor

Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
ynocentta, utilizator
Vreti sa spuneti ca un chirias poate ataca proprietatea comuna in orice mod si nu raspunde pentru asta? Pai cine raspunde atunci, proprietarul in nici un caz. In aceasta situatie, el nici nu mai e in tara de multi ani. Ma tem ca in legea 230 scrie ca indiferent de proprietar sau chirias cu totii se supun deciziilor asociatiei. Si nu, instanta nu ii va da un drept luat, de a instala cablu, eu nu am spus asta domnule avocat, am spus doar ca la noi in bloc nu se permit cabluri atirnate ghiolbaneste pe pereti. Parca e cu totul altceva, nu?

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Retelele de cablu din scara , cabina telefonica romtelecom asociatiaR64 asociatiaR64 Buna ziua ! In scara blocului exista zeci de metri de cablu ..de la internet , de la tv , de la telefoane , cutii de bransament internet etc .......la fiecare ... (vezi toată discuția)
Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)