avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Montare cabluri fara acordul nimanui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Montare cabluri fara acordul nimanui

Am linga mine un chirias mutat acum 7 zile. Cu un mare tupeu s-a apucat sa atirne pe peretii din holul proprietate comuna cabluri pe care le-a fixat cu suruburi de perete.
In regulamentul nostru de ordine interioara, pe care chiar presedintele asociatiei de proprietari nu il respecta, in legea 230 si in regulamentul de ordine interioara avem scris clar ca nu e voie sa faci asa ceva, orice se face pe spatiul comun se aproba de catre asociatie, nici macar de comitet. Deci, daca scriu la asociatie, nu vor lua nici o masura.
Ce pot face ca sa dea acele cabluri jos si sa raspunda pentru ce a facut pe o proprietate care nu ii apartine?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 08:33, 9 August 2012
Să vă văd cum chemati dvs. ca asociatie pe chirias în judecată, în ce calitate.

Eu am dat fortat asociatia de proprietari sa imi permita tragerea unui cablu de internet de la o alta firma decat cea de la care are asociatia contract si nu au putut face nimic impotriva mea, chiar daca au si ei aceiasi regula ca la dvs.
ah deci asta era misterul interventiei dvs....
Costica33 a scris:

Vreti sa spuneti ca un chirias poate ataca proprietatea comuna in orice mod si nu raspunde pentru asta?


In temeiul dispozitiilor mentionate ,atat proprietarul cat si chiriasul pot fi actionati in instanta,dacaexista interes din partea asociatiei de proprietari

Da, multumesc. Eu cred ca si eu in calitate de proprietar pot actiona in judecata pentru transformarea fara acordul meu a proprietatii. In caz ca doresc sa vind mie imi scade pretul din cauza acestor improvizatii abuzive ca doar n-oi fi cumparat bloc nou ca sa ma trezesc in aceeasi situatie cu blocul vechi. Ce greu se mai schimba mentalitatile in Romania... in loc sa le impunem furnizorilor de cablu sa vina cu solutii moderne, noi ne sacrificam proprietatile ca sa-si faca ei mendrele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Retelele de cablu din scara , cabina telefonica romtelecom asociatiaR64 asociatiaR64 Buna ziua ! In scara blocului exista zeci de metri de cablu ..de la internet , de la tv , de la telefoane , cutii de bransament internet etc .......la fiecare ... (vezi toată discuția)
Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)