avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea indemnizatiei pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea indemnizatiei pentru CCC

Buna ziua,

Sunt in concediu de crestere a copilului timp de 2 ani, dar vreau sa ma intorc la lucru mai repede. Ce acte si unde trebuie depuse sa nu mai primesc indemnizatia?
Mentionez ca este un loc de munca nou, pentru ca inainte de CIC am fost somera.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Szegedi , utilizator 14:38, 4 August 2012
1. Plata indemnizatiei pentru CCC se suspenda incepand cu data cu care obtineti venituri profesionale impozabile (salariu).

2. Pentru aceasta va prezentati la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) cu o copie dupa CIM pe care il veti incheia cu angajatorul si veti completa o cerere de suspendare a indemnizatiei pentru CCC.

3. Indemnizatia pentru CCC va fi suspendata adica atunci cand veti dori puteti sa reintrati in CCC pana acesta va implini 2 ani.

4. In momentul in care incepeti activitatea va duceti si la Agentia de Somaj, cu o copie dupa CIM, sa va inceteze perioada de somaj (care a fost suspendata pe perioada cat ati fost in CCC).
multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere in cic cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Eu am fost in CIC (am revenit la serviciu) si a intrat sotul in CIC. Acum din mai multe motive trebuie sa intru eu iar in CIC. Se poate asta? Ce ... (vezi toată discuția)
Demisie cic tudorache_alyna tudorache_alyna Am doua intrebari la care as dori un raspuns din partea celor competenti in domeniu, anume: 1) Este legal ca societatea la care sunt incadrata, la revenirea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana ... (vezi toată discuția)