avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintoarcere in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintoarcere in CIC

Buna ziua,
Eu am fost in CIC (am revenit la serviciu) si a intrat sotul in CIC. Acum din mai multe motive trebuie sa intru eu iar in CIC. Se poate asta? Ce acte mi-ar trebui?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:40, 24 Noiembrie 2014
1. Puteti oricand sa reintrati in CCC.

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a reintra in CCC.
- Cu o copie dupa decizia de suspendarea a CIM si cu decizia de la AJPIS de suspendare a indemnizatiei CCC pentru sot mergeti la Primarie si solicitati reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC.
Multumesc pt raspuns. Pot sa continui CCC pana la sfarsit? Nu am doar o luna? Am solicitat 2 ani, eu am stat 2 luni, apoi sotul 4 luni, eu pot iar pana la 2 ani?
Da, puteti sta pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copilul dvs..
1. Indemnizatia pentru CCC se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. Incepand cu ziua urmatoare inceteaza plata indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere in ccc penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti-mi va rog, cum se procedeaza atunci cand vrei sa te reintorci in ccc? Am fost o perioada in CCC, am intrerupt CCC, mi-am reluat activitatea ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului florinastoica florinastoica Buna ziua, am nascut pe 04.09.2015, am contractul suspendat conform legii, din 16.10.2015, la finalul celor 42 zile de lauzie. Doresc sa stiu ce pasi ... (vezi toată discuția)
Data reluarii activitatii si incetare cim cf art. 55, lit. b) codul muncii dupa ccc PopescuGabriela PopescuGabriela Buna ziua! Am o intrebare referitoare la obligatia celuilalt parinte de sta in CIC cel putin o luna de zile: Sotul nu lucreaza, in situatia asta eu ma prezint ... (vezi toată discuția)