Incadrarea juridica o va face instanta tinand seama de totalitatea actelor si probelor dosarului, nu doar de declarartia unui coinculpat in cauza.
Va avea in vedere atat probele administrate nemijlocit in fata instantei de judecata cat si de cele administrate in faza de urmarire penala, probele neavand o valoare mai dinainte stabilita.
E foarte greu de dat un " verdict " fara a cunoaste dosarul si probele administrate.
Multumesc pentru raspuns, nu exista probe, victima il incrimineaza doar pe autor iar delaratiile date in fata organelor de ancheta le-au fost sugerate, culmea este ca nici macar talharul nu a comis o adevarata talharie, tel. i-a fost dat de catre victima si victima chiar mentioneaza ca a crezut ca glumeste cand a plecat inculpatul si ca nu l-a lezat in niciun fel. Fiul meu era in acel parc cu cainele, acolo il plimbam zilnic iar nesansa lui a fost ca a copilarit cu inculpatul si ca se afla la momentul nepotrivit in locul acela si ca cineva l-a invatat pe iculpat sa spuna ca era drgat9adica nu avea discernamant) si ca fiul meu ii ,,survola zona" doar ca fiul meu mai era cu un prieten pe care culmea, anchetatorii l-au declarat martor, unu ii tinea de 6 si al doilea ce facea? era simplu privitsitor?
Multumesc inca o data si sincer , fereasca Dumnezeu sa incapi pe mana politiei romane, ii multumesc din suflet judecatorului ca a citit dosarul si ca a realizat ca probele sunt prezentate in mod eronat in rechizitoriu, la ultima audierea la parchet , procurorul a scris declaratia spunandui avocatului ca va pleca acasa daca o semneaza , fiul meu a semnat dar acasa nu a mai plecat :-( trist daca asa isi fac treaba si tot asa isi construiesc cazurile. Sa nu ma inteleaga nimeni gresi, nu sunt convinsa ca este nevinovat dar am motive temeinice sa ma indoiesc si de gradul sau de vinovatie.
Asa cum v-a spsu si doamna avocat mai sus nu se poate exprima un punct de vedere pertinent decat daca se studiaza dosarul si rechizitoriul de un avocat.
Daca nu exista probe sigur ca nu va fi condamnat insa din experienta mea va pot spune ca daca parchetul a scris in rechizitoriu ceva nu bate campii si se bazeaza pe ceva probe.
In astfel de situatii trebuie facuta o aparare prin care sa nu fie functionala sustinerea parchetului din rechizitoriu insa in concret, in raport de intreg materialul probatoriu.
Nu pare imposibil sa fie nevinovat daca se afla la 15 metri distanta de locul faptei.
Multumesc pentru lamuriri, eu nu spun ca bate campii procurorul ci doar ca in rechizitoriu a modificat distanta ce era clar mentionata de martori si victima si ca a prezentat faptele in mod eronat doar pentru a parea o talharie si daca se poate sa fie si in grup cu atat mai bine, am vrut sa solicitam o solutie in baza art 320al.1 dar judecatorul a respins acest articol tocmai pe acest motiv, probe contradictorii si rechizitoriu eronat, a declansat ancheta judecatoreasca si va administra dansul cazul. Din incheierea am vazut ca a solicitat si o evaluare a fiului meu intocmita de catre Serviciul e Probatiune, Fiul meu are 20 de ani, ma gandesc ca nu este convins de vinovatia acestuia si doreste aflarea adevarului.
Da, ar putea sa fie vorba de faptul ca instanta are dubii cu privire la vinovatia lui.
Daca din declaratii nu rezulta ceva clar ar putea fi achitat.
Vis a vis de aspectul distantei am avut un caz in care dupa cca 12 ore clientul meu a fost pus liber, iar ceilalti doi inculpati trimisi la mandat si arestati pentru talharie.
Se pare ca si procurorul a inteles atunci ca era nevinovat desi politistul il considera vinovat.Politistul nu vroia sa scrie ca distanta era de X metri desi clientul meu asa a declarat.Cred ca am stat vreo 20 de minute fara sa mai continue audierea...si apoi s-a consemnat...
Cum clientul nu m-a mai sunat niciodata de atunci cred ca nici nu a mai existat vreo problema.
In afara de aspectul distantei mai conteaza insa si declaratiile celorlalti coinculpati si restul probelor, precum si aspectele de fapt care pot duce la o concluzie sau la o alta concluzie.