avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa

Buna ziua,
In urma cu un an si jumatate, inculpatul a lovit victima in afara unei treceri de pietoni semnalizata (era doar un indicator in apropierea locului faptei, rasturnat intr-un sant, neiluminat) iar aceasta a decedat. Inculpatului i s-a eliberat o dovada, pe care s-a mnetionat faptul ca victima traversa strada neregulamentar. In luna decembrie 2014, procurorul a refuzat sa-i mai prelungeasca dovada, pe motiv ca nu ar fi vrut. Anul acesta, inculpatul a fost chemat sa sutina in continuare sau nu declaratia sa, dupa la scurt timp a primit in posta o simpla informare, in care era mentionata data la care sa se prezinte la judecatorie, nimic mai mult. Prezantandu-se acolo, i s-a pus in fata un rechizitoriu, in care erau trecute intamplarile desfasurate in alt mod, ca si cand el ar fi de acord cu acest rechiztoriu pe care el nu l-a vazut pana atunci deoarece nu l-a primit, n-a a vut sansa sa-l conteste si i s -a spus ca trebuie sa fie de acord cu acesta si ca nu se mai poate face nimic in acest sens pt ca este prea tarziu. Mentionez faptul ca in rechizitoriu era trecut pana si faptul ca totul s-a petrecut pe o trecere semnalizata, lucru care intra in contradictie cu ceea ce au trecut politistii pe dovada si ce au constatat la fata locului. Mai mult era trecut acolo cum ca s-a stabilit intre timp si viteza cu care mergea in momentul accidentului. Acest lucru nu trebuie dovedit printr-o expertiza? Ce este de facut in acest caz daca nimic nu este adevarat din ce e trecut in acel rechizitoriu? Conform indrumarilor unui avocat de moment, el trebuie sa-si "recunoasca vina" chiar daca e nevinovat? Ce pedeapsa i se va da? In cazul in care fiul in viata al victimei cere pagube materiale, asiguratorul masinii implicate in accident va oferi despagubirile? i le va cere apoi de la inculpat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:35, 20 Martie 2015
Asa se intampla daca nu a avut aparare calificata la urmarirea penala. Acum se afla intr-o dilema. Are posibiliatea sa solicite probe , expertiza, martori etc . sa dovedeasca (daca se poate ) ca nu era pe trecere , ori, sa recunoasca in totalitate faptele asa cum au fost retinute in rechizitoriu , sa nu solicite alte probe, si sa beneficieze de o pedeapsa redusa cu 1/3 . Va primi probbail o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere ,iar daunele le va achita societatea asiguratoare.
In astfel de cazuri este imperios necesar sa existe avocat angajat daca persoana este nevinovata.
In faza de judecata este mult mai greu sa va apere avocatul intrucat trebuie ,,demolat" tot ce s-a facut in urmarirea penala si chiar daca este gresit, de regula, parchetele sunt crezute in ziua de astazi....si daca va veti angaja avocat acesta va avea foarte mult de lucru...

Aveti insa dreptul la aparare si va puteti apara si in faza de judecata.

Din cele relatate mie imi rezulta ca ar fi trebuit efectuata o expertiza de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de tâlhãrie.declarație falsã, mãrturie mincinoasã. clau32 clau32 Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o ... (vezi toată discuția)
Accident Rssjrr Rssjrr Buna seara. Aseară am avut un accident cu victima pe trecerea de pietoni. Victima din pacate a decedat. Era o vreme ploioasă,noapte. Victima s.a ferit de ... (vezi toată discuția)
cercetare jucatoreasca- este complicitate la infractiunea de talharie? clara1967 clara1967 Buna ziua. Fiul meu este implicat ca si complice intr-un dosar de talharie.La instanta penala datorita prezentarii eronate a faptelor in rechizitoriu, ... (vezi toată discuția)